BEETSTERZWAAG – Glimmend staat de Aston Martin Vantage Coupé 700Edition in de zon op het gazon van Landgoed Lauswolt. Eigenaar Lume Paulusma (Speedbooks) nam met zijn nieuwe sportwagen deel aan de Fryslân Culinair Rally. Het is niet zomaar een auto. Er zijn slechts 100 van deze gelimiteerde editie gemaakt. In ons land is dit de enige! De anderen rijden in Amerika, Canada, Engeland, Japan en Saoedi-Arabië. Deze Britse sportwagen is geïnspireerd op de laatste, 25ste James Bond-film (No Time to Die, 2021).

Maar Lume’s exemplaar (aanschaf een kleine drie ton), gebouwd begin dit jaar, is helemaal speciaal vanwege het eerbetoon aan agent 007: de kleur is Cumberland Grey (gelanceerd in de film The Living Daylights, 1987), in de stoelen staat het Bond-logo, in de console diverse gadgets, in de zonneklep de Russische radiofrequentie uit de film, op de achterkant van de passagiersstoel gespiegelde cellotekens (Bond krijgt in de film een relatie met een jonge celliste) en het kenteken is P-007-LR! Op het juiste moment werd het op 007 afgeslagen.

Lume: ‘Eduard Severijn van Kroymans in Hilversum was een van de gelukkigen die deze auto in huis kon halen en hij bood mij hem aan. Ik ben er heel blij mee.’

Dit Aston Martin-model is een van de twee safety cars (de andere is een Mercedes AMG) bij de Formule I.

Bekocht zal Lume er niet aan zijn. De verwachting is dat de auto binnen een jaar in waarde zal zijn verdubbeld. 

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen