Makelaar Dirk Hoekstra met dochter Jeanette.

LEEUWARDEN - ,,Zie je die gebouwen daar? Hebben wij allemaal in beheer.’’ Trots wijst makelaar Dirk Hoekstra vanuit restaurant élevé boven het WTC hotel in de richting van het Leeuwarder Manhattan. Hij vierde het dertigjarig bestaan van zijn makelaardij die hij samen met dochter Jeanette runt. Zij is er al 28 jaar bij betrokken.

Of het nu om woningmakelaardij gaat, nieuwbouw en bestaand, of om bedrijfsmakelaardij en taxaties van onroerend goed, vastgoedbeheer, aan- en verkoop, Hoekstra heeft alles in huis, zoals de lijfspreuk van de grootste makelaar van het Noorden luidt. Hij heeft wat neergezet. Er zijn bij zijn kantoor, dat vestigingen heeft in Leeuwarden, Sneek, Joure en Heerenveen, 65 mensen in dienst. Hoekstra is uitgegroeid tot een begrip in het Noorden. En hoe no-nonsense die letterlijk en figuurlijk grote makelaar ook is, hoe duidelijk zijn visie en stellingname, hoe dominant het alfamannetje ook op de rots zit, een lichte snik kon hij niet onderdrukken toen hij zei dat hij het bedrijf met een gerust hart kan overdragen aan Jeanette als zijn tijd gekomen is.

Hoekstra kwam glorieus door de crisis. Een teken hoe vitaal het kantoor is en dat je met wat vet op de botten ook de zware tijden doorkomt. De malaise was gigantisch, omschreef Dirk in zijn altijd bombastische presentatie. Zaken worden altijd gedaan, weet hij.
,,Waar je ook bent, waar je ook staat, alles is onroerend goed. Altijd is er nieuwe aanwas op de markt, gezinnen breiden uit, mensen verhuizen, verdienen meer, bedrijven groeien, zoeken andere locaties, dorpen worden groter of krimpen, steden ontwikkelen wijken en in dit veld zijn wij werkzaam. Een prachtige uitdaging!’’

Op de fot Dirk Hoekstra met dochter Jeanette.

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen