Kor Bolhuis (manager particulieren Rabobank Drachten-FrieslandOost) is penningmeester van Ynnatura. Rechts naast hem Ynnatura-voorzitter Gerard van Klaveren.

MARNEWAARD – Natuur kun je niet in een hoekje stoppen. Natuur moet je zien, ruiken, horen en proeven. En dus moet natuur toegankelijk zijn. Natuurbeheer is trouwens heel goed te combineren met bedrijfsmatige activiteiten. Bijvoorbeeld met landbouw en agrarisch beheer. Zelfs met militaire operaties, zoals duidelijk werd op de jaarlijkse excursie van Ynnatura, de ‘sponsorclub’ achter It Fryske Gea, in de Marnewaard direct gelegen naast Nationaal Park Lauwersmeer. De Marnewaard bestaat uit eerdere zandplaten en is na de afsluiting van de Lauwerszee in 1969 ingericht als militair oefenterrein. Met een omvang van 1.600 ha is dit het grootste oefenterrein van Nederland. Zo’n 100 ha is natuurgebied. In de Marnewaard bevindt zich een schietbaan voor pantservoertuigen en het militair oefendorp Marnehuizen. Dit oefendorp met gebouwen die woonhuizen, kerk, bakkerij, school of winkel voorstellen is het grootste in zijn soort in Europa.

Foto: Kor Bolhuis (manager particulieren Rabobank Drachten-FrieslandOost) is penningmeester van Ynnatura. Rechts naast hem Ynnatura-voorzitter Gerard van Klaveren.

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen