HEERENVEEN – Grandcafé/boutiquehotel ’t Gerecht in Heerenveen heeft de Terras Top 100 gewonnen. Zaken konden zich aanmelden voor de landelijke competitie. Na een voorselectie werden de genomineerden door een deskundige jury bezocht en beoordeeld. Wie denkt dat het alleen om stoeltjes, tafeltjes, gezelligheid, lekkere hapjes en een goede bediening gaat, zit ernaast. ’t Gerecht dankt de uitverkiezing mede aan slimme techniek. Eigenaren Geert BosmanLuberto Argicola en Erik Kuindersma, tevens de vennoten van de naastliggende grand-bistro Postkantoor, hadden enkele jaren geleden reeds in de gaten dat een uitgekiende gebouwautomatisering zou bijdragen aan meer comfort, bedieningsgemak en een optimale exploitatie. Dat werd gedaan in samenwerking met Heinsius Electrotechniek. 

Het resultaat: op het terras zit je in de winter even knus en behaaglijk als in de zomer. Heaters gaan door KNX-sensoren automatisch aan wanneer gasten op het terras gaan zitten en de buitentemperatuur beneden de ingestelde ondergrens is. Men kan meteen aangenaam gaan zitten en er wordt geen onnodige energie verbruikt. Bij het verlaten van het terras gaan de heaters uit. Maar de sensoren doen meer en seinen de bediening automatisch in wanneer gasten komen. Die worden dus direct geholpen. En afhankelijk van het tijdstip gaan lampen automatisch aan en uit.

,,Zelfs de muziek past zich aan bij de scene en de sfeer op het terras. Zo creëer je een mooie ambiance en wordt het voor iedereen gezellig,’’ vertelt Hedser Heinsius.

Andere zaken die hij heeft geautomatiseerd zijn de klimaatbeheersing, verlichting en de beveiliging van koelinstallaties en fornuizen.

,,Dit alles met het doel onze medewerkers te ontzorgen zodat zij zich optimaal kunnen richten op de gasten,’’ aldus Erik Kuindersma.

Het bedienend personeel wordt gekleed door Groeneveld & Top in samenwerking met Rinsma Fashion Plaza in Gorredijk.

Deze zomer opende ’t Gerecht op de zolderverdieping een hotel met 15 luxe en royale kamers. Een aanwinst voor Heerenveen.

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen