GERSLOOT – Wytske Holtrop (1994) kreeg begin van de zomer de runner up prijs van de Friese Emmy Award 2018. Deze award wordt toegekend aan een jong Fries klassiek musicus van groot talent, die een bewezen internationale muziekcarrière heeft. Wytske is runner up omdat ze aan het begin staat van haar internationale carrière. Dit jaar behaalde ze haar master cum laude aan de Haute École de Musique in Genève. Ze studeerde daar sinds september 2016, na het ‘cum laude’ behalen van haar bachelor aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. 

Sinds haar zesde speelt Wytskecello. Vanaf haar twaalfde jaar volgde ze lessen in de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Van 2013 t/m 2016 volgde ze masterclasses en gaf ze concerten tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog.
Wytske was aanvoerder van de celli van het JeugdOrkest Nederland en het Haydn Jeugd Strijkorkest. In de winter 2014 en 2015 speelde zij in het Nationaal Jeugd Orkest, in 2015 als plaatsvervangend aanvoerder. In 2016 deed zij de orkestacademie bij het Nationaal Orkest van België. Wytske speelde als soliste met verschillende orkesten in Nederland.
 
Wytske was meerdere malen prijswinnaar bij Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Met het strijkkwartet Farfalle was zij in 2011 winnaar van het kamermuziekconcours tijdens het International Youth Festival in Aberdeen en in 2012 won het kwartet de eerste prijs tijdens de finale van het Prinses Christina Concours. Ook won ze in 2012 de Prix du Musée Bonnat tijdens de Masterclasses van de Académie Ravel in Saint Jean de Luz. Wytske ontving een studiebeurs van het Herbert Duintjer Fonds en het Prins Bernard Cultuurfonds.
 
Ze trad meermalen op in Pakhûs SOLO van Stinze Stiens.Daar speelde ze de laatste keer stukken van Nederlandse hedendaagse componisten, onder wie de Friezen Sipke Hoekstra en Jochem le Cointre. Het stuk Bop Toccatais door Hoekstra voor Wytske gecomponeerd. Het is een stuk dat barok en jazz verenigt. Zowel dit stuk als het stuk van Le Cointre staan op de laatste cd van Wytske. 

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen