HEERENVEEN – Het was alsof Bakker Transport & Warehousing de Champions League had gewonnen, zo uitbundig schalde de Queen-evergreen We are the Champions door het nieuwe magazijn. Maar Bakker zit nu eenmaal in een overwinningsroes door de groei en na het winnen van de finale van de Friese Onderneming van het Jaar 2019. Reden om met elkaar een reprise te beleven tijdens de opening van het nieuwe Food Grade-warehouse.

Na uitbreidingen in 2015, 2016 en 2018 was alweer behoefte aan nog meer ruimte.

Directeur transport Nic Bakker: ‘De nieuwe kavel beslaat 40.000 vierkante meter waarvan 22.000 bebouwd met een dertien meter hoog warehouse van 10.000 meter waardoor het totaal op 32.000 meter magazijnruimte komt. De investering bedroeg zes miljoen euro.’

Bakker (120 mensen) im- en exporteert naar tachtig landen. De vloot is modern. Bakker loopt daarin graag voorop en is als levensmiddelendistributeur bij uitstek testrijder voor Thermo King, leverancier van koelmotoren op de auto. Deze zijn voorzien van Criotech-motoren die op CO2 lopen. Heel duurzaam dus. Vijf jaar geleden was deze motor samen met Bakker ontwikkeld. Vijf combinaties met deze koeling rijden er. 

Na het officiële gedeelte onder leiding van burgemeester Tjeerd van der Zwan (hij trad als spreekstalmeester op) brak een uitbundig feest los en bracht zanger Jannes de mensen in beweging. (AvK)

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen