LEEUWARDEN – Koffie is in! Koffie is kunst! Steeds meer bedrijven en organisaties huren professionele barista’s in om hun zakelijke bijeenkomst op een creatieve manier te openen. The Barista Group uit Leeuwarden toert met een omgebouwde Volkswagen T2 uit 1968 door het hele land.

KLM, Achmea, NHL en United Coffee; het zijn slechts enkele gerenommeerde bedrijven die gebruik maken van de diensten van The Barista Group. Koffie neemt in het leven een belangrijke plaats in. In het zakelijke leven komt bijna geen deal tot stand zonder een kop koffie. Koffie is het visitekaartje van een organisatie.

De gebroeders Tim en Lesley Oudkerk Pool zijn de oprichters van The Barista Group. Zeven jaar lang waren ze de gezichten van het gezellige lunchcafé in de historische Stadswaag van Leeuwarden. Koffie was hier het hoofdproduct en de Waag vervulde een ambassadeursfunctie voor Bazar Coffee & Tea in Friesland. In de Waag is de liefde van de broers voor het zwarte goud ontstaan.

Na diverse cursussen, een bezoek aan een exclusieve koffieplantage op de grens Thailand-Laos, deelname aan de Coffee Academy, een opleidingscentrum voor organische koffieboeren en een opleiding bij een Italiaanse Barista, werd The Barista Group opgericht. Opdrachtgevers maar ook de media zijn lovend over het gedurfde nieuwe concept van de jonge broers. De mobiele koffiebar met professionele inhoud is een ware eyecatcher waar weken later nog over gesproken wordt. Alleborgh Espresso uit Abcoude, de importeur van Italiaanse espressoapparatuur, miste een goede partner in het noorden. Hieruit is een samenwerking ontstaan. The Barista Group levert en onderhoudt als exclusieve dealer La Pavoni en La Marzocco apparatuur in Noord-Nederland.

Op bedrijventerrein de Hemrik werd in juni een trainingsruimte gerealiseerd. De horecaondernemer kan hier vrijblijvend en onafhankelijk van een koffiemerk de espressoapparatuur testen en hoeft hiervoor niet meer naar het westen van het land. Ook worden koffieworkshops voor horecaprofessionals en koffieliefhebbers gegeven. In de jarenlange ervaring als horecaondernemers hebben de broers deze ondersteuning gemist en proberen zo de kwaliteit van koffiebeleving in het noorden omhoog te brengen. Mensen drinken thuis steeds een betere kop koffie. In de horeca verwachten ze dan zeker iets speciaals wat met de juiste aandacht is bereid.

Sinds oktober beschikt The Barista Group over een unieke koffiebar gemaakt door Daan Levy, de stadskunstenaar van Leeuwarden. Het duurzame meubel is gemaakt van resthout. Met verantwoorde koffiebonen, biologische melk en rietsuiker is dit een duurzame aanwinst voor koffie op elke locatie.

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen