Regisseur Pieter Verhoeff (op de foto links) in actie.

LEEUWARDEN – Omrop Fryslân heeft van het Mediafonds in Amsterdam een subsidie van € 135.000,- gekregen. Het geld is toegekend voor de ontwikkeling van een pilot van de nieuwe dramaserie ‘De Keet’. Het dramaproject is een samenwerking tussen Omrop Fryslân en het Friese theatergezelschap Tryater.

 

Met deze artistieke erkenning en financiële bijdrage van het Mediafonds komt de realisatie van de dramaserie dichtbij. In de komende maanden zal hard worden gewerkt om de financiële dekking helemaal rond te krijgen. Als dat lukt wordt ernaar gestreefd om komende zomer (2013) de serie op te nemen. Hoofd Cultuur Piter Zwart: ‘De toekenning van opnieuw een groot subsidiebedrag is voor ons een erkenning dat wij met ‘De Keet’ wat moois in handen hebben.’ Al twee keer eerder kreeg de Omrop subsidie voor de ontwikkeling van het nieuwe dramaproject, daarmee konden de scripts voor tien afleveringen worden geschreven.

Tryater heeft een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de dramaserie en acteurs van het theatergezelschap zullen een aantal belangrijke rollen spelen in de serie. Het idee voor de dramaserie komt van regisseur Mirjam de With uit Joure. Zij heeft ook de regie in handen. De nieuwe serie heeft ‘Diede’ als hoofdpersoon, negentien jaar en gangmaker bij een jongerenkeet ergens op het Friese platteland. Door een ernstig ongeluk raakt hij verlamd en kan hij zelfs niet meer praten. Dat verandert niet alleen zijn eigen leven drastisch, maar ook dat van zijn vrienden en familie. Mirjam de With is de regisseur van onder andere Mina Moes, Heen en Weerdag en Ballast.

Producent van het project is Family Affair Films uit Amsterdam en scenarioschrijver is Eveline Verwoerd. Ook regisseur Pieter Verhoeff en toneelschrijver Bouke Oldenhof werken mee aan ‘De Keet’.

 

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen