LEEUWARDEN - Friesland Bank NV en Optimix Vermogensbeheer hebben in goed onderling overleg besloten hun strategische samenwerking te beëindigen. Friesland Bank heeft het door haar gehouden meerderheidsbelang in Optimix aan de partners en medewerkers van de Amsterdamse vermogensbeheerder verkocht. De aandelen van Optimix zijn als gevolg hiervan weer voor 100% in eigen handen. Over de bijzonderheden van deze transactie worden verder geen mededelingen gedaan.

Friesland Bank en Optimix Vermogensbeheer gingen op 1 juli 2008 een strategische samenwerking aan waarbij Optimix Vermogensbeheer als beleggingsexpertisecentrum voor de bank ging functioneren en Optimix Vermogensbeheer toegang kreeg tot het kantorennet van Friesland Bank. Als onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst verwierf Friesland Bank in eerste instantie een  aandelenbelang van 45% in Optimix. In december 2010 werd dit belang vervolgens uitgebreid naar 70%. De resterende 30% bleef in handen van de partners en medewerkers

Het beëindigen van de samenwerking tussen beide partijen moet in het licht worden gezien van de overname van Friesland Bank door Rabobank Nederland per 2 april 2012. Optimix is sinds 1983 actief als vermogensbeheerder voor een select aantal relaties. Het vermogen in beheer bedraagt thans € 1,4 miljard. De partners van Optimix zijn zelf actieve en gepassioneerde beleggers en hebben veel ervaring in het afwegen van risico en rendement. In totaal werken er 30 mensen bij Optimix.

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen