HARLINGEN - Marco Poldervaart is met zijn gezin teruggekeerd naar Friesland om zich volledig te kunnen richten op zijn twee Harlinger restaurants ’t Havenmantsje en Fish ’n Dish. Marco en zijn vrouw Inez vertrokken in 2011 naar het Gelderse Aalst waar zij De Fuik (*) overnamen. Niet lang daarna kon Marco zijn langgekoesterde, 15 jaar durende wens om in het monumentale pand ’t Havenmanstje aan de haven een restaurant te beginnen, in vervulling laten gaan. Aan de juridische touwtrekkerij ten aanzien van de vergunningen was een eind gekomen.

Marco: ‘Het voldeed ons uitstekend in Aalst en we waren van plan om in beide plaatsen actief te blijven, ook al doordat we in keukenchef Martin Ruisaard en zijn partner Rosita Nietvelt een stel hadden dat het restaurant sturing en stabiliteit gaf. Echter, het reizen begon ons op een gegeven moment te storen en we kregen heimwee naar Harlingen. Omdat ik wist dat Martin en Rosita ooit een eigen zaak wilden hebben, begonnen we gesprekken over een overname. Vervolgens besloten zij De Fuik te gaan runnen. Nu kunnen wij ons focussen op Harlingen.’

In ’t Havenmantsje beschikt Marco, die twee jaar geleden namens Nederland furore maakte in de prestigieuze internationale kookwedstrijd Bocuse d’Or, in de persoon van Ivo van der Molen over een uitstekende souschef.

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen