SNEEK – Empatec organiseerde voor de tweede achtereenvolgende keer een inspirerend ondernemersnetwerkevenement in eigen huis. Het thema: ‘Empatec, aanscherpen en aanpakken’ werd belicht door de scherpe analyticus Maarten van Rossem. Deze notoire mopperkont gaf vanuit historisch perspectief aan dat er geen reden is om pessimistisch te zijn over de toekomst van Nederland.

Onder aanvoering van Erik Kleppe, directielid Empatec, vond met Linda Damhuis (directielid Bogra Enkhuizen), Thiadrik Twerda, (loco-burgemeester gemeente Franekeradeel) en Jan Harm Akkerman, (directie ICIT Franeker) een pittig maar inspirerend debat plaats over het thema. Ook Henk van der Zwaag, algemeen directeur Empatec, schoof aan. Afsluitend gaf Van Rossem zijn analyse over geschiedenis en toekomst van de economie. ‘Geloof nooit wat economen voorspellen’ luidde zijn motto, hetgeen hij duidde met voorbeelden uit de twintigste eeuw.

‘Nederland ligt zeer gunstig binnen de Europese Unie en heeft daardoor alle reden om te vertrouwen op een goed economisch perspectief,’ zei hij. Tijdens het evenement werd de ‘De Tom’me’ award uitgereikt aan Van Overbeek Tomaten/Gardeners Pride. De jury was van mening dat dit bedrijf de Empatec-kernwaarden ‘passie voor mensen, ondernemend en veelzijdig’ het afgelopen jaar op uitmuntende wijze heeft uitgedragen. Juryvoorzitter Tom Mulder, en naamgever van De Tom’me, las het juryrapport voor. Piet Smit van Poiesz Supermarkten, de winnaar van 2012, overhandigde na deze lovende woorden ‘De Tom’me‘ award aan Cock van Overbeek.

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen