Syb Osinga, Marieke Warmerdam, Timo Slump en Ivo Krikke aan de boorden van het Pikmeer.

GROU – Het afgebrande Theehuis Grou mag er dan niet meer staan, de zaken gaan gewoon door. Aan de steiger ligt namelijk een paviljoen op pontons van 18 bij 18 meter. Het gebouw meet 12,5 bij 18 meter. De helft kleiner dan het Theehuis, maar wat geeft het. Het terras aan de waterkant blijft trouwens in gebruik, dus er kunnen veel gasten worden ontvangen.
‘Het gevoel blijft,’ zeggen de uitbaters Timo Slump en Marieke Warmerdam.

De twee belandden na de brand in een, zoals zij het noemen, ‘een wervelstorm’ van emoties, meeleven en verzekeringszaken. Meteen wisten ze: we gaan door. En zo ontstond het plan voor het drijvend paviljoen, een ‘Theeviljoen’ waar je net als in het Theehuis kunt eten en drinken, van echte thee tot sterke thee.

Het hele dorp leefde mee. Veel mensen konden hun tranen niet bedwingen toen ze de smeulende resten aanschouwden. Het Theehuis, dat was Grou. De entree naar het water en omgekeerd de entree van het water naar het dorp. Grou bewees het mienskipsgefoel. Gezamenlijk werden de handen uit de mouwen gestoken. De roeidames, de leden van de voetbalclub en anderen hielpen mee om het paviljoen ‘op te leuken’. Ook de plaatselijke businessclub ondersteunde.
Voorzitter Ivo Krikke: ‘Er is ons veel aan gelegen dat de gastvrijheid hier blijft. Daar heeft heel Grou wat aan.’

Foto: Syb Osinga, Marieke Warmerdam, Timo Slump en Ivo Krikke aan de boorden van het Pikmeer.

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen