Het bestuur van de stichting Harlingen Sail aan boord van de Christian Radich. Vlnr Jouke Frieswijk, Reinier Jansen, Boyd Vervat, Johan Schikker, Jan Reier Arends en Hilda Boesjes.

HARLINGEN – ‘Doel van de Frisian Tall Sips Club is om 350 trainees te enthousiasmeren voor de zeilrace 2018 van Stavanger naar Harlingen. De Friese havenstad is dan, evenals in 2014, weer de ontvangende partij voor zo’n tachtig grote dwars- en anders getuigde schepen.’ Dat vertelde Jan Reier Arends als voorzitter van de stichting Harlingen Sail aan boord van het langs de Dokkade afgemeerde Noorse tallship Christian Radich. Met nog een jaar te gaan staat de teller al op 65 deelnemende trainees waarvoor zich sponsoren kunnen aandienen. De trainees maken een spannende overtocht naar Noorwegen.

Als lid van het comité van aanbeveling van de stichting Harlingen Sail liet de bekende politiek commentator Frits Wester, wiens thuishaven Harlingen is, weten dat hij de Tall Ships race volgend jaar mee op de kaart wil zetten.

Frits: ‘Het wordt een fantastisch evenement en is vanwege minder commercieel vertoon en betere publieke toegankelijkheid veel mooier dan Sail Amsterdam.’ Het bestuur, met leden uit het bedrijfsleven en maritieme sfeer, prijst zich gelukkig dat de Rabobank als hoofdsponsor heeft getekend voor het nautische evenement.

Foto: Het bestuur van de stichting Harlingen Sail aan boord van de Christian Radich. Vlnr Jouke Frieswijk, Reinier Jansen, Boyd Vervat, Johan Schikker, Jan Reier Arends en Hilda Boesjes.

 

Joomla SEF URLs by Artio
Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen