Syb van der Ploeg, Johannes Rypma, Hubert Heeringa, Piter Wilkens, Ale de Jager, Reitse Spanninga, Adriana von Bannisseht, Maaike Schuurmans en Freark Smink

SNEEK – Met paling van Ale de Jager werd op het terras van Lokaal 55 in Sneek afgetrapt voor SimmerTime. Dit Frysk Muzykteater met De Kast en andere Friese topartiesten en gastoptredens wordt gehouden in Heerenveen (17, 18, 19 juli), Franeker (9, 11, 12 september) en Dokkum (23, 24, 25 september). SimmerTime 2018 is een vervolg op de happening Simmer 2000. Vooraf aan het muziekfeest is er onder leiding van tv-kok Reitse Spanninga een Fryske Priuwerij van biologische streekproducten zoals gerookte paling, Fryske charcuterie van plaatselijke slagers, Bildtse preisoep, een hamburger van Fries weiderund en berenburgstip, een hotdog van ganzenworst, patat van Friese aardappelen, banketbakkersijs (oranjekoek, suikerbrood en Fryske dúmkes) van Romke de Jong in Gorredijk en kazen van De Fryske met Amelander mosterdstip. Natuurlijk speelde de cast als opwarmer de Friese versie van In the Summertime van Mungo Jerry.

Op de foto vlnr Syb van der Ploeg, Johannes Rypma, Hubert Heeringa, Piter Wilkens, Ale de Jager, Reitse Spanninga, Adriana von Bannisseht, Maaike Schuurmans en Freark Smink.

(foto Douwe Bijlsma-Gewoan Dwaan) 

 

Joomla SEF URLs by Artio
Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen