GROU – Als een Fenix is Theehuis Grou uit de as herrezen. Met minstens evenveel grandeur als de oude zaak. Okay, je mag stellen dat het karakter van al dat hout niet is teruggekeerd, maar er staat een kloek, modern en toch in de omgeving harmoniërend gebouw.

HEERENVEEN – Klassieke auto’s zijn in trek. Reden voor Wensink Automotive om onder de naam Wensink Classic & Luxury een speciale garage voor oldtimers van na 1950, jongtimers en klassiekers te beginnen.

HEERENVEEN – Eddie de Leeuw houdt van opschieten. Zijn rijstijl is pittig. In het dagelijks verkeer tijdens zijn zakelijke ritten, maar ook recreatief mag hij graag het gaspedaal indrukken.

TYTSJERK – Nynke Koopmans-van der Veen (46) combineert twee werelden: die van het boerenbedrijf en van de politiek. Namens de VVD zit ze sinds 2010 in de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel en vanaf 2015 in provinciale staten. Ze heeft een druk bestaan: moeder van drie kinderen (20, 18 en

JOURE – Vliegende kraaien vangen altijd wat. Dat geldt ook voor ondernemers. Jan Jonkman (59) uit Langweer mag zo’n geluksvogel heten. Hij is onderweg voor het een, en komt het ander tegen. De handel ligt op straat.

HEERENVEEN – Een vrachtwagencombinatie is niet standaard. Meestal moet hij voldoen aan de wensen en eisen die de vervoerder aan zijn logistieke activiteiten stelt. IJntema Carrosseriebouw in Heerenveen bouwt en levert maatwerk. In 2017 bestond deze gespecialiseerde onderneming 140 jaar.

FREDERIKSOORD – Koning Willem-Alexander heeft het 200-jarig bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid in Frederiksoord, net over de grens met Friesland, opgeluisterd. Het is een bijzonder jubileum

LEEUWARDEN – AchterboschZantman Architecten in Leeuwarden heeft met een uniek project in China de WAN Award 2017 gewonnen. De internationale architectuurprijs werd in het London Marriott Hotel uitgereikt. De kiem voor het succes in China werd gelegd in 2012

GREONTERP – Was de wens van Gerard Reve (1923-2006) gehoord, dan lag hij nu begraven op het kerkhofje van Greonterp, waar hij van 1964 tot 1971 woonde met Hendrik van Manen (de literaire figuur Teigetje) en Willem Bruno van Albada (Woelrat).

BREMEN – Annemaaike Bakker speelde als Elke, de vrouw van dijkgraaf Hauke Haien, een van de hoofdrollen in de megaproductie De Stormruiter, dat deze zomer het hoogtepunt van LF2018 was. Zij is sinds 2012 vast verbonden aan Theater Bremen.

UITWELLINGERGA – Nyck de Vries (23) was jarenlang de tegenstrever van Max Verstappen in de kartsport. Niet Max was de grote man, maar dat was de kleine Fries uit Uitwellingerga die nu voor Prema strijdt in de Formule 2, het voorportaal van de Formule I.

SPANBROEK – Dirk Scheringa– geboren in Grijpskerk en daarna opgegroeid in Veenwouden, Oudwoude en Wolvega – is altijd de Fries gebleven die hij naar eigen rekenkunst voor 62,5 procent zegt te zijn. Hij woont al 45 jaar op dezelfde plek

Joomla SEF URLs by Artio
Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen