HEERENVEEN – Burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen en zijn Zwolse collega Henk Jan Meijer mogen elkaar graag de loef afsteken. Bijvoorbeeld als het gaat om bedrijfsvestigingen. De laatste treffer is gescoord door Van der Zwan

HEERENVEEN – Lume Paulusma mag dan het gezicht zijn van Speedbooks (financiële rapportagesoftware), Konstantijn Mikes kwam met het idee. Alleen: er was een investeerder nodig. Het puzzeltje paste precies toen Lume zijn belang in een deurwaarderskantoor in Amsterdam verkocht.

JOURE – Na 45 jaar hard werken in de horeca vindt Henk van Bruggen het welletjes. Vorig jaar is hij 60 geworden. Tijd om meer aandacht aan zijn privéleven met Baukje te schenken en wat meer aan zichzelf toe te komen. Ze zijn verhuisd naar een mooi appartement

Oud-masseur Ajax overleefde de oorlog in Friesland

AMSTERDAM – Daags na de spectaculaire 4-4 in de Arena tussen Ajax en Heerenveen moppert Salo Muller (83) nog een beetje over de uitslag, al gunt hij de Friezen het puntje wel. Heerenveen is zijn tweede favoriete club.

SNEEK – Op de nieuwjaarsbijeenkomst van de drie Sneker Loges van Odd Fellows wordt altijd een goed doel voor het komend jaar gekozen, maar tevens het bedrag bekendgemaakt van de actie in het afgelopen jaar. Voor 2018 was dat Novinka, de noordelijke vereniging invalidekampen.

AKKRUM - Marten Boonstra uit Akkrum heeft De Gouden Schieter gewonnen, hetgeen betekent dat hij is uitgeroepen tot de beste bakker van Friesland. De jaarlijkse verkiezing onder de Echte Bakkers, een landelijke club waarbij 240 bakkers zijn aangesloten, is uitgeschreven door het NBC

‘Deze auto, dat ben ik’

NOED – De Volvo Amazon is een van de meest aansprekende automodellen van na de oorlog. Deze iconische auto staat voor kwaliteit, degelijkheid en veiligheid, maar het is ook een mooi en tijdloos model dat in 1956 werd gepresenteerd.

BEETSTERZWAAG – Het oude grietenijhuis van Opsterland in Beetsterzwaag (van 1837) leent zich bij uitstek voor kunst en cultuur. Vorig jaar was er de geprolongeerde tentoonstelling Tinco Lycklama à Nijeholt, een Friese jonker in de Oriënt.

‘Nederland en Duitsland moeten meer samen optrekken’

WOUDSEND – Als je het over bezige bijtjes hebt, dan is Sieger Dijkstra wel het ultieme voorbeeld. Beziger kun je niet zijn. En dat op zoveel fronten: bedrijfsleven, maatschappelijk leven, cultuur, bestuur, duurzame energie, politiek en

DOKKUM – Hoe wil je nóg meer leven in de brouwerij in Dokkum? Gewoon, door bier in de stad te gaan brouwen! Niet dat het wat nieuws is. Dokkum was vroeger al een brouwerijstad bij uitstek. Maar toch. Kleine brouwerijen leken verleden tijd. Tegen de verdrukking van de grootschaligheid in, komt het

HUIZUM – De dichter Jan Jacob Slauerhoff (1898-1936) is alom aanwezig in Huizum, het dorp waar zijn ouders en hijzelf begraven liggen. Bij het begin van het kerkepad naar de Dorpskerk Huizum wordt dat meteen duidelijk. Maar ook binnen kan niemand meer om de melancholische dichter heen.

LEEUWARDEN – Wetsus vierde een bijzondere mijlpaal: de 100ste promotie sinds de oprichting. In 2005 promoveerde Ronald Jansen van de membraantechnologiegroep van de Universiteit Twente als eerste bij Wetsus. Ook nummer 100 is afkomstig van Universiteit Twente: Gerwin Steen.

WOUDSEND – Drie kapiteins op één schip kan best. Dat bewijst de firma Nagelhout in Woudsend. Zolang je elkaar maar niet voor de voeten loopt. En dat gebeurt dus niet. Rudolf regisseert vanaf kantoor en zijn broers Chris en Eduard voeren de ploegen in het veld aan.

LEEUWARDEN – Je moet wel een grote zijn wil je afscheid met zoveel humor en zelfspot zijn getekend. Maar Henk Deinum is zo’n man die wat kan en wat kan hebben, en dus was het lachen, gieren en brullen

SLOTEN – Eppie Dam is een succesvolle Friese dichter en schrijver van proza, kinderboeken, liederen en biografieën (o.a. van Foppe de Haan en Henk Kroes). Hij won tal van prijzen.

Joomla SEF URLs by Artio
Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen