WOUDSEND – Drie kapiteins op één schip kan best. Dat bewijst de firma Nagelhout in Woudsend. Zolang je elkaar maar niet voor de voeten loopt. En dat gebeurt dus niet. Rudolf regisseert vanaf kantoor en zijn broers Chris en Eduard voeren de ploegen in het veld aan.

LEEUWARDEN – Je moet wel een grote zijn wil je afscheid met zoveel humor en zelfspot zijn getekend. Maar Henk Deinum is zo’n man die wat kan en wat kan hebben, en dus was het lachen, gieren en brullen

SLOTEN – Eppie Dam is een succesvolle Friese dichter en schrijver van proza, kinderboeken, liederen en biografieën (o.a. van Foppe de Haan en Henk Kroes). Hij won tal van prijzen.

HEERENVEEN – HANOS Heerenveen is meer dan een groothandel, meer dan een leverancier voor de horeca. Als je in staat bent om te vernieuwen, te demonstreren en te inspireren reikt je rol verder. Vestigingsdirecteur Patrick Hendriks wijst in dit verband op de workshops

LEEUWARDEN – Vorig jaar werd de Leeuwarder artiest Ritsko van Vliet landelijk nieuws vanwege de eerste inzameling voor de slachtoffers van Sulawesi. Als voorzitter van stichting Amurang vertelde hij over de spontane actie gestart tijdens de Indisch-Molukse Week bij Lân fan Taal.

ASSEN – In gemakkelijke kleding zit vermogensbeheerder Edwin Wierda (48) op zijn kantoor in Assen. Heel anders dan in de reclamespot van Business Class waar Nederland hem van kent: in kostuum achter het stuurrad van een zeiljacht.

HEERENVEEN – Frank Nijholt (45) verkocht vorig jaar de naam en handelsactiviteiten van On Level balustrades in Manchester en Emmerich, die nu in Engeland en Duitsland zelfstandig onder één koepel opereren. Hijzelf bleef met het nieuw opgerichte Sparq balustrades in ons land actief.

GRONINGEN –Stichting Help Direct is een initiatief van Hans Langhout, partner van showman/presentator/recensent Jacques d’Ancona. Na de tsunami van 2004 wilde hij wat voor Sri Lanka doen en het werd zijn levensmissie. De stichting zet o.a. onderwijs- en huisvestingsprojecten op.

HINDELOOPEN – Nooit hebben we langer op een Elfstedentocht moeten wachten. Het record lag op 8.069 dagen tussen de tochten op 18 januari 1963 en op 21 februari 1985. Het werd op 8 februari gebroken.

WAGRAIN – De Fries Carsten Nienhuis (16) is een van de grote skitalenten in Oostenrijk. Maar hij is dan ook thuis in de Alpen. In 2011 verhuisde het gezin Richard en Jannie Nienhuis van Dokkum naar Wagrain, waar ze altijd wintersportvakantie hielden.

LEEUWARDEN – Meer kinderen uit arme gezinnen de kans geven om te sporten of cultuur te beoefenen. Dat is het doel van de nieuwe gezamenlijke campagne van het Jeugdfonds Sport Friesland en Jeugdfonds Cultuur Friesland

BEETSTERZWAAG – ‘Pasta e Basta meets Lauswolt’ begint internationale allure te krijgen. Uiteraard draagt het theaterdiner in volop Italiaanse sfeer daaraan bij. Maar ook vanuit België en zuidelijk Nederland wordt belangstelling getoond voor het culinaire treffen met een stevig vocale saus.

GOUTUM – Wie in agrarisch Friesland heeft niet gehoord van, gelezen over of  gesproken met Anne Oosterbaan (1932-2015). Hij genoot grote bekendheid als topfokker van koeien, paarden en schapen, kweker van een eigen tulpensoort en veredelaar van gevogelte als pauwen, duiven en

AMELAND – Begin dit jaar verloor de MSC Zoë van een Zwitserse rederij, onderweg naar Bremen, tijdens een storm maar liefst 345 containers. Een ongekende milieuramp was het gevolg: in één nacht 20.000 kuub afval in de Noordzee. De stranden van de Waddeneilanden lagen bezaaid met vuil en rotzooi,

Op 12 en 13 oktober worden er twee concerten op een bijzondere locatie gegeven, de paprikakwekerij Vink Sion te Bitgum: 

Klassiek in de Kas- met peper en paprika

Internationaal bekende artiesten musiceren samen met amateurensembles uit de regio en een Fries jong toptalent. 

Joomla SEF URLs by Artio
Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen