JOURE – Zuiver-Joure by Marten en Nely is niet op de oude voet van ’t Plein verdergegaan. Verstandig, volgens Reitse Spanninga: ,,Iedereen moet het op zijn eigen manier doen.’’

Wat er anders is?

LANGWEER – Een wijnproeverij kun je ook op het water organiseren. Dat deed Kwast Wijnkopers dan ook vanuit Langweer aan boord van de Pikmeerkruiser Salai. Het betrof een masterclass onder leiding van de Belg Yves Laurijssens van Casa de Moya.

‘Toeristen vinden het leuk hier te komen’ 

LIES – Rinske Cupido is altijd een strijdbare vrouw geweest. Zo was ze de eerste vrouw in het bestuur van de Friese Maatschappij van Landbouw, in de jaren 70. Acht jaar was de Terschellinger boerin daarin actief.

JOURE – Reitse en Tryntsje Spanninga beleefden hectische laatste weken nadat ze  bekendmaakten restaurant ’t Plein in Joure te verkopen. Veel gasten wilden nog eenmaal aan tafel (of in de keuken) zitten om die bijzondere sfeer te proeven, te genieten van de maaltijden

AMSTERDAM – Met een werkelijk exquise lunch in de Koninklijke Industrieele Groote Club op Dam 27 in Amsterdam heeft Kwast Wijnkopers, vriend van Fryslân Culinair, het 40-jarig jubileum gevierd. De lunch was bereid door Mario Ridder, patron-cuisinier van vier restaurants

‘Mijn beeld moet meteen perfect zijn’

MAKKUM –Dat Laura Keizer in een creatief beroep zou terechtkomen was al gauw duidelijk. Ze was altijd al met beeld en verbeelding bezig. Tekenen en ballet hadden haar belangstelling in haar jeugd. Het werd tenslotte fotografie.

SINT NICOLAASGA – In Bouwhuis Horeca & Grootverbruik heeft Fryslân Culinair een gevestigde naam als nieuwe partner. Het bedrijf in Sint Nicolaasga kan bogen op een historie van ruim een eeuw. Met Frank Bouwhuis (39) staat de vierde generatie aan het roer.

LEEUWARDEN/HALLUM – Hellema bakt er wat van. De koekjesfabrikant uit Hallum biedt een speciale aanvulling op het assortiment. Het is een koffiekoekje van een dubbel speculaasje met vanillecrème ertussen.

GROU – Als een Fenix is Theehuis Grou uit de as herrezen. Met minstens evenveel grandeur als de oude zaak. Okay, je mag stellen dat het karakter van al dat hout niet is teruggekeerd, maar er staat een kloek, modern en toch in de omgeving harmoniërend gebouw.

HEERENVEEN – Klassieke auto’s zijn in trek. Reden voor Wensink Automotive om onder de naam Wensink Classic & Luxury een speciale garage voor oldtimers van na 1950, jongtimers en klassiekers te beginnen.

HEERENVEEN – Eddie de Leeuw houdt van opschieten. Zijn rijstijl is pittig. In het dagelijks verkeer tijdens zijn zakelijke ritten, maar ook recreatief mag hij graag het gaspedaal indrukken.

TYTSJERK – Nynke Koopmans-van der Veen (46) combineert twee werelden: die van het boerenbedrijf en van de politiek. Namens de VVD zit ze sinds 2010 in de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel en vanaf 2015 in provinciale staten. Ze heeft een druk bestaan: moeder van drie kinderen (20, 18 en

JOURE – Vliegende kraaien vangen altijd wat. Dat geldt ook voor ondernemers. Jan Jonkman (59) uit Langweer mag zo’n geluksvogel heten. Hij is onderweg voor het een, en komt het ander tegen. De handel ligt op straat.

HEERENVEEN – Een vrachtwagencombinatie is niet standaard. Meestal moet hij voldoen aan de wensen en eisen die de vervoerder aan zijn logistieke activiteiten stelt. IJntema Carrosseriebouw in Heerenveen bouwt en levert maatwerk. In 2017 bestond deze gespecialiseerde onderneming 140 jaar.

FREDERIKSOORD – Koning Willem-Alexander heeft het 200-jarig bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid in Frederiksoord, net over de grens met Friesland, opgeluisterd. Het is een bijzonder jubileum

Joomla SEF URLs by Artio
Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen