friesjournaal logo

Kornelis de Vries (arbeidsrecht), Folly Postma (bestuursrecht), Anne Henk van der Wal (agrarisch recht), Mark Jonker Roelants (vastgoedrecht), Peter van Dijk en Siebe Swart (allround).
Kornelis de Vries (arbeidsrecht), Folly Postma (bestuursrecht), Anne Henk van der Wal (agrarisch recht), Mark Jonker Roelants (vastgoedrecht), Peter van Dijk en Siebe Swart (allround).

LEEUWARDEN – Hoe Fries De Haan is gebleven, blijkt wel uit de (hoofd)sponsoring van het advocaten- en notarissenkantoor van KH2018. Maar liefst een half miljoen euro spendeert men eraan. Niet alleen in duiten, maar ook in natura. Hopelijk gaat het wat betreft het laatste niet om geschillen of incasso’s, maar vooral om degelijk advieswerk om problemen te voorkomen. Bovendien ben je dan al een gauw een eindje op weg richting de eindstreep van het budget. De Haan is in geval van de Leeuwarder vestiging voortgevloeid uit het kantoor van Pieter Tuinman en Wim Sleijfer en is overgenomen door de Groninger Winfryd de Haan. Hij bemoeide zich niet met de generositeit van zijn Friese collega’s, die trouwens opmerkelijk genoeg in de persoon van Pieter Huitema de Groningers bijstaan in het verhalen van de aardbevingsschade op de NAM c.q. Nederlandse staat. Daar is men zo succesvol in, dat zelfs de immateriële schade door de rechter is onderkend.
Notaris Peter van Dijk liet tijdens de jaarlijkse aspergeparty weten dat er gericht cultuurgeld wordt gedoneerd, zoals in de tentoonstelling over Escher en het reuzenproject van het Franse Royal de Luxe. Niet alleen betrokkenheid bij de Friese samenleving wordt getoond, al even Fries is de coöperatieve bedrijfscultuur van het kantoor. In tegenstelling tot veel andere kantoren is de rechtspersoon niet in een naamloze of besloten vennootschap gegoten.
,,De partners verdienen niet meer dan hun collega’s die geen aandeelhouder zijn,’’ vertelde Peter met gepaste trots. Nou is dat ook niet echt nodig want de partners krijgen natuurlijk wel dividend uitgekeerd. Zo lang er winst is natuurlijk, maar daar hoeven we niet over in te zitten. De Haan draait namelijk uitstekend en mag zich rekenen tot de top twintig in Nederland.

Foto vlnr Kornelis de Vries (arbeidsrecht), Folly Postma (bestuursrecht), Anne Henk van der Wal (agrarisch recht), Mark Jonker Roelants (vastgoedrecht), Peter van Dijk en Siebe Swart (allround).

Partners