friesjournaal logo

HOLWERD – Met een wervelende, varende modeshow op de Waddenzee presenteerde de fameuze ontwerpster Monique Collignon de nieuwe bedrijfskledinglijn van Wagenborg Passagiersdiensten BV. De catwalk bevond zich op het autodek van het veerschip Oerd, waar na afloop een intieme afterparty werd gehouden.

[banner]

Wagenborg geeft een extra dimensie aan het vervoer van passagiers. ‘Waarom zou je van werkkleding geen modieuze outfit maken? Mensen voelen zich daar heel prettig in en ik vind het ook representatiever dan een ruim zittende overal,’ zei directeur Ger van Langen van Wagenborg Passagiersdiensten, wiens charmante partner Etty van der Veer het brein is achter de nieuwe, flitsende bedrijfsstijl.

Monique nam de uitdaging graag aan om er iets moois van te maken: ‘Ik doe dit met opzet niet vaak, maar voor Wagenborg wilde ik graag een uitzondering maken omdat ik dol ben op de Waddeneilanden. Dit bedrijf spreekt me nu eenmaal aan en ik wil laten zien dat je de kleding van je mensen op subtiele wijze kunt opwaarderen.’

Waar liet ze zich door inspireren? Monique: ‘Door het even lieflijke als ruige Wad natuurlijk, en door de prachtige luchten. De kleuren ervan vind je terug in de outfits, die zowel iets stoers, sportiefs als modieus hebben.’

De schoenen die erbij horen zijn ontworpen door een al even illustere naam: Jan Jansen. Hij was door persoonlijke omstandigheden op het laatste moment verhinderd bij de presentatie aanwezig te zijn. Naast de bedrijfskledinglijn showde Monique ook nog de casual lijn ‘1898’ die aan boord, online en in de shop in de nieuwe veerterminal kan wordt verkocht, en de collectie MC Couture Light die via Wehkamp wordt vermarkt.

Aan boord vloeide de champagne van Laurent-Perrier rijkelijk, terwijl Reitse Spanninga een keur aan exclusieve lekkernijen de revue liet passeren. Helemaal in de stijl van Wagenborg, welk bedrijf de dienstverlening cachet geeft met comfortabele vertrekhallen, shops, luxe en exposities.

‘Nog voordat de mensen aan boord gaan moeten ze het vakantiegevoel al hebben,’ vindt Ger.

Partners