friesjournaal logo

Op de foto overhandigt voorzitter Jerry Speel de formidabele cheque aan JSF-bestuurslid Herma van Keulen.
Voorzitter Jerry Speel overhandigt de formidabele cheque aan JSF-bestuurslid Herma van Keulen.

LEGEMEER – Soms kan het een item zijn welk belang ondersteund kan worden met betrekking tot fondswerving. Bijvoorbeeld bij een jubileum, een opening, een feest, een afscheid of een actie. Denk dan eens aan Jeugdsportfonds Friesland. Dat is een mooi doel voor een goed doel. Dit provinciaal fonds, onderdeel uitmakend van Jeugdsportfonds Nederland, zorgt ervoor dat kinderen die geen kans hebben om te kunnen sporten, omdat hun ouders daartoe financieel niet in staat zijn, toch hun geliefde sport kunnen beoefenen en lid kunnen worden van een vereniging.

Sport is heel belangrijk voor kinderen. Sport verbroedert, sport socialiseert, sport geeft afleiding, sport is gezond en sport geeft kinderen het gevoel dat ze er bij horen. Niets draagt zo sterk bij aan sociale integratie en acceptatie als sport. Elk kind moet kunnen sporten, luidt niet voor niets de slogan van het jeugdsportfonds. En kinderen, die zijn toch onze toekomst?

Vandaar dat Jeugdsportfonds Friesland serviceclubs, bedrijven en ondernemers in overweging wil geven dat ook eens gedacht kan worden aan het Jeugdsportfonds Friesland bij de bestemming van een werving, actie of evenement, zoals de Lions Heerenveen dat hebben gedaan door het organiseren van een golfdag, die maar liefst meer dan € 32.000 in het laatje bracht! Op de foto overhandigt voorzitter Jerry Speel de formidabele cheque aan JSF-bestuurslid Herma van Keulen.

Partners