friesjournaal logo

WARNS – Ze hadden nog nooit van de Elfstedentocht gehoord, maar het verhaal over dit grootste sportevenement van Nederland sprak hen erg aan. De directie van de Spaanse Vuelta was in Friesland om te onderzoeken of een etappe door onze provincie een meerwaarde is voor de editie van 2015 die net als in 2009 mogelijk vanuit het noorden van ons land vertrekt. De kansen daarop zijn aanzienlijk en dat de Friese elf steden er onderdeel van zijn eveneens, want de delegatie was lovend over het parcours in de provincie.

‘Ik moet zeggen dat we zwaar onder de indruk zijn van het Friese landschap,’ zei Javier Guillén, de grote baas van de Vuelta. Leeuwarden zou de finish moeten zijn en ook op de Afsluitdijk wordt gekoerst. Eind dit jaar wordt beslist of de Vuelta ons land aandoet en of Friesland in het etappeschema zit. Er moet Ä 4,5 miljoen op het kleed worden gelegd waarvan de provincies Drenthe en Friesland Ä 2,5 miljoen zouden moeten bijdragen.

De delegatie die per touringcar door Friesland reisde stond onder leiding van Jos Vaessen en KNWU-directeur Huib Kloosterhuis. Riemer van der Velde was de gids.

Partners