friesjournaal logo

Met de komst van Chris Eimers komt er een oude bekende naar de Friesland Flyers. Als speler was de geboren Groninger al actief in Heerenveen. Voor het eerst in het seizoen 1991/1992. In het seizoen 1997/1998 kwam hij weer naar Friesland na een aantal jaren in Geleen en een seizoen in Engeland te hebben gespeeld. De terugkeer leverde meteen een bekerwinst op. Eimers was goed voor 49 punten in 26 wedstrijden.

Na dat seizoen vertrok hij naar Amsterdam en speelde daar de rest van zijn carrière. Hier voegde hij nog vier bekers en vier kampioenschappen aan zijn erelijst toe. In het seizoen 2008/2009 keerde Eimers weer terug naar Heerenveen, ditmaal als coach. De Flyers bereikten dat jaar de play-offs, maar vielen buiten de prijzen. Een jaar later hielp hij Nijmegen aan het kampioenschap en het afgelopen seizoen werd hij met Geleen kampioen.

De aanstelling van Eimers past binnen de opbouw van de club, waarbij ten doel is gesteld om binnen drie jaar weer mee te doen om de prijzen. ’We waren op zoek naar een ervaren coach die weet wat het is om wedstrijden te winnen,’ aldus voorzitter Henk Hoekstra.

Eimers heeft vertrouwen in de samenwerking: ‘Toen ik werd benaderd door Marcel Nijland van de technische commissie van de Flyers stond ik wel voor een dilemma. Ik had nog een lopend contract met Geleen en had natuurlijk een mooi jaar achter de rug. Aan de andere kant gaven de gesprekken met Heerenveen me een goed gevoel. Bovendien wilde ik ook graag dichterbij huis coachen. Het reizen van Amstelveen naar Geleen kost nu eenmaal veel tijd. Wat betreft de ontwikkelingen in Friesland, staat de club aan de beginavond van wat moois en ik zou daar graag een bijdrage aan leveren.’

Partners