friesjournaal logo

ORANJEWOUD – Voor het eerst hield grand café 1834 van Tjaarda Oranjewoud een preuvenement. Dit proeffestijn viel goed in de smaak. Het sfeervol aangeklede terras zat vol en de gasten genoten van het gebodene.
Voordat de eerste hapjes konden worden geproefd was er een officieel moment. Tjaarda kreeg namelijk het Wâldpyk-certificaat dat staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en een eerlijke keuken die vooral streekproducten gebruikt en de kruiden uit de eigen tuin haalt. Een mooie erkenning voor het befaamde hotel-restaurant en voor de keuken van De Oranjetuin onder leiding van chef Joram van der Staaij. Barend Potjer van Wâldpyk prees Tjaarda voor de innoverende bedrijfsvoering. Een mooi voorbeeld daarvan is het nieuwe incentive Lijn 1834 On Tour. In een prachtige oldtimer-dubbeldekker van Dalstra Reizen trekt men met groepen langs Tjaarda-leveranciers
Het Wâldpyk-certificaat kreeg Tjaarda-directeur uit handen van wethouder Coby van der Laan. Zij noemde De Wolff ‘een vaandeldrager van Heerenveen’.

Foto vlnr ober Harold Lodewegen, Joram van der Staaij, Coby van der Laan, Tjitte de Wolff, Barend Potjer en maître Riekele Heida.

Partners