friesjournaal logo

Drie scholieren zijn genomineerd voor de eerste Jonge Dichter des Vaderlands waaronder Sannemaj Betten met haar gedicht De Havenverteller. In juni wordt bekend wie zich een jaar lang de jonge dichter van Nederland mag noemen. Sannemaj is druk met alle activiteiten die de nominatie met zich meebrengt zoals het opnemen van een poëzieclip. Via www.jddv.nl kan men de clips van de genomineerden bekijken en een stem uitbrengen. Naast Sannemaj is nog een Friezin genomineerd, Joanne Hoekstra uit Augsbuurt.

Volledige naam Sannemaj Betten

Geboortedatum en plaats 8-5-1995 Leeuwarden

Woonplaats Sint Jacobiparochie

Opleiding Ik zit op het moment in 5 HAVO

Gezin Gelukkig met mijn moeder Nynke, vader Jan en broertje Wouter

Hobby’s Eigenlijk alles wat je op een podium kunt doen. Dus zingen, poëzie, theater, enzovoort. Al hou ik ook van voetballen. Waar een podium niet echt geschikt voor is.

Inspiratie Gevoel

Voorbeeld Ellen ten Damme vind ik geweldig zichzelf zijn op een podium.

Ambitie Ik wil heel graag door gaan met het ontwikkelen van mezelf. En dan vooral de ontwikkeling in poëzie, voordracht, combineren met theater en muziek. Jonge Dichter des Vaderlands worden zou natuurlijk geweldig zijn.

Hoogtepunt Dat ik voor het eerst op het podium bij Kunstbende (een talentenjacht) stond, poëzie voor te dragen aan het publiek, en dat ik toen dacht: “dit wil ik voor altijd blijven doen!” (waarna ik vervolgens compleet afgeleid raakte en mijn tekst vergat, maar dit had niemand door).

Hekel aan Mijn eigen slechte gewoontes, maar dan wel bij anderen. Ook heb ik een hekel aan negativiteit.

Blij van Jou!

Beste advies ooit gekregen “Ik zou een winterjas aan doen”. Maar dat advies vervolgens wel negeren. Eigenwijs dat ik ben.

Levensmotto Dicht de wereld open!

Partners