friesjournaal logo

Henk en Ids Kuiper, Riekie en Dini Holtrop en Bert Kuiper.
Henk en Ids Kuiper, Riekie en Dini Holtrop en Bert Kuiper.

OUDESCHOOT – Bert Kuiper en Dini Holtrop hebben de bloemen flink buiten gezet met de opening van hun zaak aan de Marktweg in Oudeschoot. Een lange stoet genodigden trok voorbij. Velen wilden niet met lege handen komen.

Het nieuwe He-As, een boutique garden, is schitterend geworden. Wat opvalt is dat er behalve bloemen en planten ook heel veel interieurdecoratie, geschenkartikelen en sfeermakers worden geboden.

Bert en Dini waren al een poosje op zoek naar een nieuw onderkomen omdat hun oude zaak even verderop aan de

Burgemeester Falkenaweg te klein was geworden. Aan de Marktweg vonden ze een heel geschikt pand en een uitgelezen zichtlocatie. In het pand was voorheen een antiekzaak en daarvoor het Groene Kruis gevestigd. Met vereende krachten, vooral uit de familiekring, is het verbouwd. Verder is er naast het bedrijfspand een woning gerealiseerd.

Bij He-As kun je niet alleen terecht voor bloemen en planten. De zaak kleedt ook interieurs en terrassen aan. Juist nu veel erven van steen worden om onderhoudsarm te zijn, is het van belang om ze weelderig en accentuerend te maken. ‘Urban jungle’ noemen ze dat, een hot item vandaag de dag.

,,Ook dat kan onderhoudsarm doordat wij onkruid geen kans geven. Bloemen, planten, hagen en struiken zijn niet alleen mooi, maar ze zijn ook goed voor insecten, vlinders, bijen en vogels en dus voor mensen, die er blijer en gezonder door worden,’’ aldus de charmante en knappe Dini, een veelvoudig bloemsierkunstkampioene die op de openingsdag tevens haar verjaardag vierde.

 

Partners