friesjournaal logo

Spelershemd voor Damcombinatie Fryslân
Het eerste team van Damcombinatie Fryslân.

OENTSJERK – Voor een dammersregio als Friesland kan het eigenlijk niet dat onze provincie geen team op het allerhoogste niveau heeft. Wel is Friesland met drie teams (Damcombinatie Fryslân, Huizum en Heerenveen) goed vertegenwoordigd in de Hoofdklas A, het een na hoogste platform. De sterkste club van deze drie, Damcombinatie Fryslân, heeft de ambitie te promoveren naar de Ereklas en moet daar ook toe in staat worden geacht. Het team staat in de top geklasseerd. De club is na de fusie in 2017 met Oldehove in Leeuwarden volop in ontwikkeling. Door Van der Gang herenkleding in Dokkum werd het eerste team in nieuwe overhemden gestoken. Subsponsor is het Fries Journaal.

,,Daardoor stralen we professionele eenheid uit,’’ zegt speler/leider Teake Kooistra. De presentatie was in Kafee It Wapen fan Fryslân in Oentsjerk, dat een van de twee speelzalen is. De andere locatie is dorpshuis Eldorado in Wânswert.

De club is op zoek naar een hoofdsponsor waardoor twee tot drie topdammers kunnen worden aangetrokken.

,,Dan zijn we sterk genoeg om in de Ereklas een rol van betekenis te spelen,’’ aldus Kooistra. De club treurt om het overlijden van Sijtze Terpstra, de grondlegger en motor van de club.

Foto: Het eerste team van Damcombinatie Fryslân. Staand vlnr: Gerlof Kolk, Willem Leijenaar, sponsor Jan Michiel van der Gang, Jan Algra, Sjoerd Huitema, Wytze Sytsma, Piet Tuik en Hans Zondervan. Zittend vlnr: Erwin Heslinga, Jappie de Vries, Albert van Keimpema (PFDB-speler/Fries Journaal), Bastiaan Hollander, Teake Kooistra en Oege Dijkstra. (Foto Vincent Schiphorst).

Partners