friesjournaal logo

LANGWEER – Aeolus was de Heerenveen Regatta dit jaar goed gezind, maar toch stonden de praamschippers niet te springen om te wedstrijdvaren want er stond een stevige bries op de Langweerder Wielen. Maar het kon. Zeker met dubbel gereefde zeilen. Met wat aansporingen lukte het een manche te zeilen en een uitslag op papier te krijgen. Vervolgens werd er nog even van windkracht vijf genoten om daarna de veilige haven op te zoeken waar Siep van der Meer van Ida Visservice met oesters, paling en haring op de zeilerswal klaarstond.

Winnaar van deze dertiende editie werd Rabobank Heerenveen met captain Mark Dijksma op de praam van schipper Klaas Jan Koopmans. De winnaar van 2017, Kuiper Verzekeringen, was wederom de favoriet toen het team de praam van Klaas Boersma lootte. Maar winnen deden de mannen van captain Bert Zwier niet voor de tweede maal in successie en voor de derde maal in totaal. Bert had al gevraagd of hij de prachtige Louis de Boer-trofee, genoemd naar wijlen de interieurarchitect die het initiatief voor het zeilevenement nam, in dat geval mocht houden. Zover kwam het dus niet. Vier pramen startten te vroeg en waren dus vooraf al uitgeschakeld. Speciale vermeld mag worden dat Proplan Ontwikkeling de eerste onder de geklonken pramen was.

Lunch, palaver, maaltijd en afterparty werd gehouden in brasserie AnderS van Auke Sonsma. De vloot kon terugkijken op een mooie dag.

De uitslag:

1 Rabobank Heerenveen (Mark Dijksma); 2 Kuiper Verzekeringen (Bert Zwier); 3 Beenen industriële automatisering Zwolle (Gert Vastenhouw); 4 Groenewegen advocaten & notarissen (Pieter de Boer); 5 De Beier BMW (Nynke van der Goot); 6 Proplan Ontwikkeling (Gurbe van der Schaaf); 7 PMH Investments (Durk van der Meer); 8 Beenen industriële automatisering Heerenveen (Harry van Wieren); 9 Wassenaar Vastgoedadviseurs (Radmer Kuipers); 10 Kuip Amusement (William Kuipers); 11 Van der Werff Logistics (Arjen Tulner); 12 Sportstad Heerenveen (Rinse Bleeker); 13 Noord Negentig accountants & belastingadviseurs (Johan Heuker); 14 Hoekstra Installaties (Romke van der Spoel); 15 FibreMax (Rinze van der Schuit); 16 Jeugdfonds Sport Friesland (Herma van Keulen); 17 Verkley (Erik Blauw).

Op de foto het team van Rabobank Heerenveen.

Partners