friesjournaal logo

WAT Borrel ter gelegenheid van 12 jaar GeldXpert | WAAR Kenniscafé Millenniumgebouw Heerenveen | WANNEER Vrijdag 9 maart | WIE Gastheren Frits de Vries (rechts op de foto rechtsboven) en Menno de Vries (geen familie) en zo’n 70 gasten | BIJZONDERHEID Vijf nachtbrakers zaten twee uur ’s nachts vast in de lift. Liftbedrijf OTIS, politie en brandweer voerden een reddingsactie uit.

Frits de Vries, waarom met 12 jaar een feestje gevierd? We zouden het eerste decennium vieren maar dat ging vanwege de financiële crisis niet door. Vervolgens dachten we het tienjarig bestaan in het elfde jaar te vieren omdat men dat toch niet door zou hebben, maar er was nog steeds die crisis.

Jullie hielden vol. Ja, dit was een last minute-actie. In oktober vieren we het 12½ -jarig bestaan. Dit was slechts een voorproefje. De gasten mochten raden hoe lang we bestaan. Arie de Jong had het goed. Hij krijgt van ons een fles. Wat erin zit is nog niet bekend.

Die crisis is er nog steeds. Officieel wel. Althans, dat zegt men. Wij zijn er zo langzamerhand wel klaar mee. Het is maar net wat je ermee doet.

Weinig dus. Inderdaad. Still going strong. In drie jaar tijd zijn er van de 17.000 banen al 10.000 verdwenen in de financiële sector, en daartoe reken ik niet de banken maar tussen-personen, adviseurs en dergelijke. En dat gaat nog even door. Maar er blijven er altijd een paar over.

Waaronder GeldXpert? Zeker. Wij hebben ons bestaansrecht bewezen.

Op basis waarvan? Omdat wij tussen de 1.200 en 1.500 vaste relaties hebben, genoeg werk van hen krijgen en omdat de banken met belachelijke voorstellen komen.

Rond de stamtafel zat een groep Polen. Als er één Pool over de dam komt, volgen er meer.

Partners