friesjournaal logo

‘Bouw een nieuw Thialf in Amsterdam. Thialf Amsterdam; dat klinkt nog goed ook. Ik heb al vaak meegemaakt dat potentiële sponsors afhaken omdat schaatsen in Heerenveen is. Als je een ijsstadion bouwt in Amsterdam. Of voor mijn part in Rotterdam of Utrecht, heb je veel meer potentiële bezoekers en potentiële investeerders dan in Friesland.’ Michiel Wienese van schaatsploeg 1nP.

‘We willen op vakantie wat anders doen dan normaal. In Friesland zitten we niet in de gayscene, bijna al onze vrienden zijn hetero. Dus op vakantie vinden we het dan wel leuk dat het speciaal voor homo’s is.’ Alfons en Glenn genieten van Fort Lauderdale.

‘De oorlog zat nog vers in het geheugen, dus wij waren ‘dy Dútsers’. Veel kinderen kregen een pets in het gezicht van de hoofdmeester. Alleen bij mij zei hij er ook nog eens rotmof bij.’ Oliver Jongsma (vroeger Schmiedel), schrijver van het boek ‘Opgroeien in het verkeerde land’, werd gepest op school.

‘Ik ben een strenge, ouderwetse werkgever: mijn wil is wet. En iedereen vaart hier wel bij.’ Directeur/eigenaar Albert Oosting van woon- en zorghuis Bos en Meerzicht in Oudemirdum en Huys ter Swaach in Beetesterzwaag.

‘De zorg is verzakelijkt en gebureaucratiseerd. Als elke minnut moet worden geregistreerd, neemt niemand nog eigen initiatief. Geen mens die z’n nek nog durft uit te steken.’ Albert Oosting.

‘Een man erbij geeft een prettig effect. Die hebben ambitie, willen presteren, iets nieuws bedenken.’ Albert Oosting over de advertentie voor een nieuwe directeur waarin hij meldde dat bij gelijke geschiktheid de voorkeur naar een man zou uitgaan.

‘Nederland heeft boven zijn stand geleefd.’ President Klaas Knot (opgegroeid in Friesland) van De Nederlandsche Bank wil dat het begrotingstekort wordt beteugeld omdat anders de staatsschuld volledig uit de hand loopt.

‘Synergie met Sportstad? Laat me niet lachen. En op een gegeven moment kwam de markt om de hoek. Die zou er wel miljoenen in willen steken. Ik zei: jullie geloven zeker nog in Sinterklaas!’ Voormalig directeur Jarko Nieweg van Thialf bij zijn afscheid.

‘Friezen moeten iets meer met de tieten vooruit.’ Reclameman Eugène Roorda.

‘Misschien moet ik eerst de Europa Cup I winnen met Harkemase Boys.’ Henk de Jong is ondanks zijn voortreffelijke staat van dienst niet toegelaten tot de cursus Coach Betaald Voetbal.

‘Twee dingen horen echt bij Friesland: deze bank en de Elfstedentocht.’ Jort Kelder.

‘Hier doe ik later mijn voordeel mee.’ De failliete casinomiljonair Wim Beintema zit niet bij de pakken neer.

‘Geert Wilders eindigt als erelid van de PvdA. Je kunt mensen geen koopkracht garanderen met geld dat je niet hebt.’ CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma (geboren en getogen in Sneek).

‘Ik denk dat het de laatste kans is die de Nederlandse vakbeweging krijgt.’ Rendert Algra stapt op als voorzitter van vakbond De Unie omdat hij van mening is dat die moet meedoen in De Nieuwe Vakbeweging (DNV) van de FNV.

Partners