friesjournaal logo

HEERENVEEN – ,,Geef maar wat vlaggen mee, dan maak ik er wel wat van.’’ Met die woorden verliet couturier Hans Noordstrand uit Nijeholtpade hoofdkwartier De Blokhuispoort van LF2018 in Leeuwarden. Hij stikte zelf de stof tot verrassend mooie japonnen, rokken, jassen, pantalons en tassen. En wat overbleef werd in Sybrandahuis verwerkt in kussens. Het enige wat van het circulaire proces restte, waren de koordjes van vlaggen. 

De modieuze kleding kon de toets der kritiek ruimschoots doorstaan in de tot showruimte omgebouwde Leeuwarder pizzeria ‘Burgemeester van Napels’ van Peter Tuinhof en daarna in het museumcafé van Belvédère Heerenveen. 

Opmerkelijk bij de presentatie van de fraaie vlagcreaties op beide plaatsen was dat niemand van de LF2018-organisatie gesignaleerd is. Derhalve een gemiste kans om die ‘verknipte vorm’ van promotie in ogenschouw te nemen.  

,,Creativiteit en pasvorm heb ik hand in hand laten gaan,’’ zei Hans Noordstrand over deze ‘haute couture’. 

Bewondering kreeg de couturier zeker, afgaande op de reacties van onder meer de vrouwelijke leden van Zonta Friesland, met als boegbeeld de immer frivool geklede Henny Kooi. Optimistisch als Hans is, zullen – met kort daarop nog een show in het WTC Leeuwarden en bij de start van de Open Stal manifestatie in Oldeberkoop – vast wel modeklanten afkomen op zijn exclusieve LF2018-creaties. 

Partners