friesjournaal logo

LEEUWARDEN – Marco van Basten, op de foto geflankeerd door Rick Reiding (links) en directievoorzitter Robert Veenstra van sc Heerenveen, staat klaar om af te schieten. Niet met een bal, maar met de puck. De nieuwe hoofdcoach van Heerenveen was uitgenodigd om in de Leeuwarder ijshal mee te doen in een trainingspotje van de Chiefs, de zaterdagochtendploeg waarin Rick en Robert hun strijdlust kwijt kunnen.

‘Marco was heel geïnteresseerd in deze sport die ik al vanaf mijn jeugd beoefen. Om die reden nodigde ik hem uit eens mee te doen en daar ging hij graag op in,’ aldus Robert. Voor zijn ploeggenoten kwam de entree van Van Basten als een volslagen verrassing. De Chiefs zijn een gelegenheidsteam van liefhebbers, oud-ijshockeyers en mannen die nog steeds competitie spelen.

Volgens Rick toonde Van Basten zich een snelle leerling: ‘Hij heeft een goed spelinzicht. Als hij zijn schaatstechniek zou ontwikkelen kan hij nog een verdienstelijk ijshockeyer worden.’ Robert laat weten dat iedereen genoot van deze surprise. ‘Bovendien is het leuk om een positief tintje te geven aan een sport die het in Friesland toch al niet gemakkelijk heeft.’

Van Basten gaat op 1 juli aan de slag bij Heerenveen.

Partners