friesjournaal logo

Foto vlnr: Nienke de Jong (F&B-manager), Herman Schreuder, Sjoerd van der Wal van Brand en Nynke Nicolai (accountmanager).

LEEUWARDEN – Kwaliteitsbier verovert Nederland. Vandaar dat steeds meer gelagkamers zich profileren met een speciaal bier. Post-Plaza in Leeuwarden heeft de bar in het grandcafé omgedoopt tot Brand Proeflokaal. Er wordt Brand getapt, dat mag duidelijk zijn.

En dan de hele Brand-familie: Imperator, IPA, Sylvester, Oud bruin, Blond, Weizen, Dubbelbock en de aanvoerders Up en Liberator.

‘Naast de pils willen we onze gasten speciale bieren kunnen serveren,’ zei Post-Plaza-directeur Herman Schreuder bij de inwijding van het proeflokaal. 

De keus voor Brand was niet moeilijk: ‘Dit bier past bij ons.’ 

Goede zaken willen sowieso meer profiel en meer ‘eigens’. Zo schenkt Post-Plaza ook een huispils: Knilles, gebrouwen in Oenkerk naar een recept van Ulco de Jong van stadsbrouwerij Kroon op Leeuwarden. Dit pils heeft een vleugje koffiearoma door gebrande koffiebonen een halfuurtje in het brouwmengsel te laten weken. 

Eigen koffie heeft men trouwens ook. 

‘Wij branden zelf de bonen die we daarna ontgassen. Vier koffiesoorten brengen wij: NienkeWobbeen Sipke, espresso’s in wat mildere en sterkere varianten. De vierde koffie wisselt en komend jaar is dat de Saskia in het kader van de Rembrandt-tentoonstelling, een pittige gewone koffie,’ aldus Nienke de Jong

Partners