friesjournaal logo

Geert Schaaij, Dymphie Juffermans en Ilsa Halbersma (zus van Geert) van het wedcomité, drafbaanmanager Ralph Dekker en bookmaker Hans Sinnighe.

WOLVEGA – Aan de dames lag het niet om de Frisian Ascot Day op Victoria Park van de nodige grandeur te voorzien. Ze zagen er stralend uit en waren getooid met mooie hoeden. Maar het drafpubliek liet het afweten waardoor de entourage niet ‘Brits’ werd. De organisatie zal een boost moeten geven

om het evenement toekomst te bieden zodat het niet bij de tiende editie blijft. Het was maar goed dat de Heeren van Sminiamet een mannetje of veertig acte de presence gaven. Tot deze sociëteit behoren ook Casper en Annemiek Veldink, de eigenaren van het prachtige drafcomplex. De Sminia’s hoefden zich niet in te spannen om op het goede paard te wedden want voorzitter Geert Schaaij zette namens de club duizend euro in en de leden kregen een paardenaandeel. Geert zou Geert niet zijn als hij geen winst boekte. Die bedroeg 26 procent (260 euro), net genoeg om alle Sminia’s een fles wijn mee naar huis te geven.

Partners