friesjournaal logo

Jan-Michiel van der Gang overstemt Lee Towers in een klinkend duet!

DOKKUM – De achtste editie van de Admiraliteitsdagen overtrof weer alle voorgaande. In verwachting, publiek, begroting, podia, programma en artiesten. Het is indrukwekkend hoe deze stad zichzelf op de kaart weet te zetten.

Een grachtconcert (Night of the Praams, zo is het begonnen) is het nog steeds, maar hoe groot dat podium ook is, het is niet voldoende voor het entertainment. Inmiddels zijn er in de stad drie enorme podia waar een keur aan artiesten op verschijnt. Vier dagen lang viert Dokkum feest en om het programma te presenteren heb je tegenwoordig een dikke krant nodig. De begroting is het half miljoen gepasseerd. Dokkum trekt publiek uit een grote regio. Bijna negentigduizend mensen bezochten de Admiraliteitsdagen. Voorzitter Jan-Michiel van der Gang, zijn collega-bestuursleden en de honderden vrijwilligers konden dik tevreden zijn.

Toch zouden zij geen Dokkumers zijn als ze op hun lauweren gingen rusten. Twee maanden na het feest waren zij en iedereen die zich betrokken voelt alweer bijeen in café de Refter. Om na te genieten ja, maar nog meer om te brainstormen: hoe en waar kunnen we het nog beter aanpakken?, welke nieuwe programmaonderdelen kunnen we opzetten?, hoe blijven we interessant?, hoe houden we de mensen betrokken? en vooral: de inbreng van de mensen zelf. Welke leuke ideeën hebben ze?

Bestuurslid Willem Verbeek zei: ‘Iedereen mag het café in en met een idee komen en meepraten over volgend jaar. De Admiraliteitsdagen is van ons allemaal.’

Verder dienden zich mensen als vrijwilliger aan.

In het ‘brainstormcafé’ stonden de vijf pijlers van de Admiraliteitsdagen centraal: muziek, foodfestival, straattheater, historische schepen en spectaculaire activiteiten. Voor elk onderdeel stond een tafel waar commissieleden aanschoven. De brainstormsessie stond onder leiding van Gerlof Osingavan LINX training en implementatie. Hij begeleidde eerder op sprankelende wijze de evaluaties van het evenement. Dokkum bruist!

Een van de programmaonderdelen is de sponsoravond op vrijdag. Een netwerkhappening die ditmaal plaatsvond in de geweldige entourage van de nieuwe Brouwerij Dockumaan de Hogedijken, de droom van wijlen Sytze Hoogstins (1957-2017), de brouwer van Kâld Kletske, die zijn levenswerk net niet kon voltooien en de opening op 1 december niet meer mocht meemaken.

Partners