friesjournaal logo

FRANEKER – De jonge ondernemers prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een ondernemer uit Friesland, Groningen of Drenthe. Jan-Harmen Akkerman, eigenaar en directeur van TanQyou is in 2018 door de jury uitgeroepen tot dé jonge ondernemer van het noorden. 

 

Het ondernemen zat Jan-Harmen Akkerman van kleins af aan in het bloed. Zo begon hij in zijn middelbare schoolperiode al zijn eerste bedrijf en hier is het niet bij gebleven. Een aantal succesvolle bedrijven- en een schat aan kennis en ervaring verder richtte hij TanQyou op. Een nieuwe tankstation-formule die het onbemand tanken leuker en persoonlijker moet maken.

TanQyou is formule die draait om de digitale innovatie. Geïntegreerd in iedere pomp bevindt zich een touchscreen. Via dit scherm, de website of app kan een klant zich aanmelden voor het My TanQyou account. Dit eenmaal gedaan, verandert de tankervaring compleet. Zo wordt de klant bij ieder bezoek herkend en begroet bij de voornaam, worden al zijn transacties automatisch opgeslagen in een eigen online-brandstofadministratie en telt iedere liter automatisch mee als lot voor de periodieke prijzenpot.

TanQyou bestaat nog geen drie jaar en beschikt al over een groeiend aantal van achttien tankstations. Daarnaast is TanQyou bezig met het uitbreiden van het My TanQyou account met een scala aan nieuwe functies. Zo heeft de startup het afgelopen jaar een Parkeerapp (TanQyou Park) gelanceerd, is de accessoire-shop geïntegreerd en werkt TanQyou op dit moment aan een eigen shared cars concept. 

‘Het winnen van de jonge ondernemersprijs is niet alleen een kroon op ons werk maar geeft ons hele team een boost,’ aldus Jan-Harmen Akkerman.

Partners