friesjournaal logo

Arno Brok mocht als eerste de ambulance uit de garage rijden.

DRACHTEN – Kijlstra Ambulancezorg had de Nederlandse primeur met de aanschaf van de eerste ALS (Advanced Life Support) Crafter Ambulance. Deze hypermoderne ambulance is gebouwd in samenwerking door de voertuigcommissie van Kijlstra, carrosseriebouw Visser in Leeuwarden en Van den Brug in Drachten die het basisvoertuig heeft geleverd. Ook zijn patiënten en medewerkers betrokken bij de ontwikkeling.

Directeur Sietze Kijlstra over de innovatieve ambulance: ‘Omdat we zien dat de zorgvraag van patiënten verandert spelen we hier op in. Deze nieuwe ambulance is groter en heeft meer behandelruimte. Daarnaast maken we slim gebruik van nieuwe techniek. In deze ambulance hebben we standaard een elektrische brancard. Dat is comfortabeler voor de patiënt en het betekent dat onze medewerkers minder hoeven te tillen. Door de standairco in de cabine is het nooit te warm of te koud. Verder is de medische apparatuur zoveel mogelijk weggewerkt. Dat is minder confronterend voor de patiënt.’

Bij deze eerste nieuwe ALD Crafter Ambulance blijft het niet. De komende jaren vervangt Kijlstra alle ambulances.

‘Dit wordt de nieuwe standaard als het gaat om excellente patiëntenzorg,’ aldus Sietze Kijlstra, die commissaris Arno Brok op bedrijfsbezoek ontving. Tevens werd van de gelegenheid gebruik gemaakt dat hij als eerste de ambulance uit de garage mocht rijden.

www.kijlstra.nl

Partners