friesjournaal logo

LEEUWARDEN – Anne Jan Zwart (63) is bij zijn vertrek als voorzitter van de Club Diplomatique Fryslân benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zwart was directeur/eigenaar van ECOstyle. In zijn tijd verhuisde het bedrijf van Appelscha naar het mede door hem opgezette Ecomunitypark in Oosterwolde. Dit bedrijventerrein kreeg in 2013 de hoogste Europese onderscheiding voor duurzaamheid. In diverse bestuursfuncties heeft de heer Zwart zich altijd een groot pleitbezorger voor een duurzame toekomst getoond.

 

De Club Diplomatique bestaat uit bedrijven, organisaties en overheden die willen laten zien dat Fryslân meer te bieden heeft dan toeristische locaties. Vanaf 2012 was Zwart voorzitter. Onder zijn hoede was er onder meer een reclamecampagne voor Culturele Hoofdstad op Schiphol te zien, die zo’n 6 miljoen mensen bereikte. Ook deed de club mee aan enkele regiomarketingcampagnes.

Het voorzitterschap van de Club Diplomatique is overgedragen aan Gerlof Reijneker, managing director en mede-eigenaar van Steinfort Glas BV in Franeker.

Partners