friesjournaal logo

De vastgoedondernemers Jan de Boer, Arend Stuyt en Siep Jan Riedstra, Franke Twerda (Eijgen Finance), Klaas de Leeuw (Van Wijnen), Andrea van der Werf (Moar! Community Concepts – herbestemmingen) en Eddie de Leeuw.

HEERENVEEN – Als je als Friese ondernemers dikwijls wordt uitgenodigd voor een feestje in de Randstad wil je wel eens wat terugdoen en de westerlingen naar onze provincie laten komen. Dat was de aanleiding voor Siep Jan Riedstra en Eddy de Leeuw om de eerste MoVa-netwerkborrel te organiseren. De naam is afgeleid van hun vastgoedbedrijven MOM (My Own Money) van Siep Jan en Vamos van Eddy. Het werd een groot succes. Dik honderd man uit de vastgoedwereld en vrienden van de gastheren waren present in het Postkantoor in Heerenveen. Een locatie die zich uitstekend leent voor zo’n festijn. 

‘Het Postkantoor biedt een prachtige entourage. Wat ook meespeelde in de keuze is de mogelijkheid van overnachten in het tegenovergelegen ‘t Gerecht van dezelfde ondernemers, Geert BosmanLuberto Agricola en Erik Kuindersma. Een aantal gasten dat van ver kwam logeerde er,’ zei Eddy.

Met Siep Jan vormt hij geregeld een gelegenheidscombi in het ontwikkelen van projecten en de aan- en verkoop van beleggingsobjecten. Met name in de Randstad, waar het accent ligt op de booming steden Den Haag en Amsterdam. 

‘Als een van ons niet zo te porren is voor een bepaald project trekken we niet samen op en doen we ook wel met anderen zaken,’ aldus Eddy.

Met Siep Jan is het altijd dikke mik.

Eddy, lachend: ‘Als je samen in zaken zit is het naast een beoogd rendement ook belangrijk dat je het gezellig hebt. Dan maak je lange dagen.’

Partners