friesjournaal logo

vlnr: Herma van Keulen, Tony Demelinne (captain UNIS Flyers), Fabienne Gooijer (goalie UNIS Flyers, Wytze Visser (bestuurslid JSF Sport en Cultuur) en trainer Henk de Jong van De Graafschap. (Foto Nicolien Sijtsema Fotografie).

LEEUWARDEN – Meer kinderen uit arme gezinnen de kans geven om te sporten of cultuur te beoefenen. Dat is het doel van de nieuwe gezamenlijke campagne van het Jeugdfonds Sport Friesland en Jeugdfonds Cultuur Friesland die vooraf aan een thuiswedstrijd van basketbalclub Aris in sporthal het Kalverdijkje is gelanceerd. Voetbaltrainer Henk de Jong, basketballer David Michaels, ijshockeyers Tony Demelinne en Fabienne Gooijer zijn onder andere de gezichten van de campagne. De boodschap van hen is: ik heb kansen gekregen door te sporten, pak jij ze ook. 

Bestuurslid Herma van Keulen zei: ‘Met de campagne moet er meer aandacht gegenereerd worden voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland. Deze twee fondsen gaan dit jaar samen vanwege rijksbeleid. Gezamenlijk kunnen we nog meer geld werven en de jeugd beter bereiken. Nog te veel gezinnen kennen dit fonds niet. Daar willen we wat aan doen.’
In 2018 werden nagenoeg drieduizend kinderen bereikt. Omdat gezinnen zich niet rechtstreeks kunnen aanmelden, zijn intermediairs nodig: bijvoorbeeld leerkrachten, maatschappelijk werkers en buurtsportcoaches die samen met de ouders een aanvraag doen voor een financiële bijdrage.Dat is nodig ook. Dertienduizend (!) kinderen in Friesland kunnen niet sporten of cultuur beoefenen omdat er binnen het gezin te weinig geld is. Het Jeugdfonds kan deze kinderen helpen en hun de kans geven om toch deel te nemen aan sport of cultuur. Meedoen betekent meer kansen voor kinderen om zich te ontwikkelen. (AvK) 

Partners