friesjournaal logo

AKKRUM - Marten Boonstra uit Akkrum heeft De Gouden Schieter gewonnen, hetgeen betekent dat hij is uitgeroepen tot de beste bakker van Friesland. De jaarlijkse verkiezing onder de Echte Bakkers, een landelijke club waarbij 240 bakkers zijn aangesloten, is uitgeschreven door het NBC (Nederlands Bakkerij Centrum). In de landelijke competitie reikte Marten tot een zeer verdienstelijke achtste plaats. Dat zegt wat.

Hoe de verkiezing in zijn werk gaat legt Marten als volgt uit: ‘Alle deelnemers worden gemonitord. Op alle aspecten van het vak wordt gelet. Producten, kwaliteit, assortiment, bediening, uitstraling van de winkel. Acht keer per jaar worden drie producten uit de winkel genomen en beoordeeld. Dat gebeurt anoniem. Je weet niet of en wanneer ze komen. Je moet dus heel constant zijn wil je hoog scoren.’

Marten Boonstra, labelhouder van Fryslân Culinair, valt dikwijls in de prijzen en hij heeft al menigmaal deelgenomen aan de streekproducten verkiezing van de restaurantclub. Met name zijn oranjekoek wordt alom hoog geprezen.

Partners