friesjournaal logo

Een uitgelaten Tjeerd van der Zwan (r.) samen met Bernard Arends.

HEERENVEEN – Burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen en zijn Zwolse collega Henk Jan Meijer mogen elkaar graag de loef afsteken. Bijvoorbeeld als het gaat om bedrijfsvestigingen. De laatste treffer is gescoord door Van der Zwan

met de opening van nota bene een Zwols bedrijf: IJssel Technologie. Hij kwam zelf de opening verrichten want anders zou het doelpunt niet tellen. 

IJssel was al actief in Friesland en had vestigingen in Drachten en Joure. Die zijn halverwege samengesmeed tot één. Het bedrijf is koploper op het gebied van implementaties in de maakindustrie (high-tech machinebouw, automotive, food en procesindustrie) en heeft ten behoeve van de 4eindustriële revolutie een unieke Smart Industry-agenda ontwikkeld om productiebedrijven bij te staan in hun Industry 4.0 transitie. Robotica, Drones, Internet of Things, Big Data, 3D Printing, Dashboards en Apps zijn de nieuwe kernvaardigheden van IJssel.

IJssel is een innovatieve dienstverlener op het gebied van onderhoud- en productoptimalisatie. Vanuit de vestiging Heerenveen ondersteunt IJssel haar bestaande klanten in de regio lokaal bij het verbeteren en innoveren in hun onderhoudsmethodiek en productieprocessen. 

Bernard Arends, regiomanager Noord-Nederland: ‘Lokale aanwezigheid is een must om het relatienetwerk te vergroten en nieuwe strategische samenwerkingsverbanden te realiseren.’ (AvK)

Partners