friesjournaal logo

Voorste rij vlnr: Daryl de Vries, Oebele Schokker, Jordi Oosterbos, Christiaan de Vries en Harm Jan de Jong. Middelste rij vlnr: Daan Brander, Bas Leenstra, Dennis de Haan, Pieter Bijlsma, Jacko de Jong, Klaas de Jong en Wesley Zijlstra. Achterste rij vlnr: Inne Schotanus (hoofdtrainer), Thiemen Koopmans (fysio), Marten Drenth (materiaalverzorger), Sybren Bouma, Mark Taede Koopmans, Daniël Temmingh, Femme Marra, Matthijs van Noordenburg, Allard van der Meer (assistent-trainer), Henny Roubos (assistent-trainer) en Sjouke Bleeker (keeperstrainer). Op de foto ontbreken Keven Bakels, Kevin van de Belt, Gosse Posthumus, Yens Arndt, Cor Posthumus, Roy Melein en Brent Wybenga.

JUBBEGA – Je moet het maar durven, voetballen met de naam van het rivaliserende buurtdorp op je shirt. In Jubbega gebeurt het. Maar het is dan ook niet zomaar een hoofdsponsor die zich drie seizoenen aan de club verbonden heeft: Albert Heijn in Gorredijk.

Twee jaar geleden verkozen tot de beste Albert Heijn van Friesland en de tweede van Nederland. Wedstrijden tussen Jubbega en Gorredijk waren vroeger heroïsche veldslagen. Tegenwoordig gaat het wat vriendelijke toe, hoewel er nog steeds veel prestige op het spel staat.

Voor supermarktondernemer Pieter Bijlsma was de verbintenis sowieso geen probleem, maar juist een kans voor open doel: ‘Ik bedien niet alleen Gorredijk, maar een grote regio. Zelfs uit Heerenveen en Drachten komen ze bij mij in de winkel. Makkelijk bereikbaar, gratis parkeren en hier staat een mooie, grote supermarkt met een heel breed assortiment en met bovendien een vestiging van Etos en Gall & Gall. Met name in het aanbod van streekproducten onderscheiden wij ons. Ik ben van mening dat je als winkel met een regiofunctie dat ook moet uitdragen. Laten zien wat deze streek allemaal in huis heeft. Zo voeg je de lokale kwaliteit toe.’

Daar komt bij dat zijn zaak zich graag manifesteert op sportgebied. Albert Heijn Gorredijk zit ook in de hoofdsponsorgroep van korfbaltopper LDODK en steunt onder meer het Gorredijkster skûtsje. Pieter wil zijn maatschappelijke betrokkenheid tonen en goodwill kweken. 

En hij houdt van sport: ‘Ik heb zelf ook gevoetbald. Het is een mooie sport met veel beleving, zeker in Jubbega. Ik kom dan ook graag kijken op It Heidefjild.’

Zijn supermarkt staat aan het Hofland. Het plein is vier jaar geleden heringericht. In de volksmond wordt het plein het Rinsma-plein genoemd, naar de tegenovergelegen fameuze damesmodezaak die zich heel handig heeft gedoopt tot ‘Rinsma Modeplein’. Dit bedrijf heeft een magneetwerking op Gorredijk, dus ook uit die hoek komen klanten.

Wat betreft de resultaten viel het afgelopen seizoen iets tegen voor middenmoter Jubbega, dat in de top van de tweede klas hoort te spelen, en liefst een klas hoger.

‘Gelukkig zijn mijn resultaten zeer bevredigend,’ glundert Pieter, die op de foto tussen de spelers staat. (AvK)

Partners