friesjournaal logo

Vlnr Ger van Langen, Etty van der Veer, Arno van der Heyden, Marlene Hemmer en Jennifer en Harry Westers van WestCord.

SCHIERMONNIKOOG – Hotel Brasserie Om de Noord op Schiermonnikoog heeft het eerste lustrum gevierd met een jubileumconcert van het Noord Nederlands Orkest (NNO). Dat speelde Vivaldi’s meesterwerk De Vier Jaargetijden (Le Quattro Stagioni) in de originele bezetting met elf musici, klavecimbel en soliste Marlene Hemmer.

‘Dit concert werd aangeboden aan de gemeenschap van Schiermonnikoog,’ aldus Ger van Langen, voorzitter Stichting Evenementen Om de Noord. 

Het plantsoen voor Om de Noord stroomde vol. Honderden belangstellenden en genodigden verzamelden zich op dit veld.

Voor mensen die vanaf het vasteland kwamen, waren er zelfs speciale bussen van Arriva ingezet om ze van de boot te halen. De genodigden genoten van een ‘walking lunch’. Onder andere een soep van doperwten en Wadgarnalen, en een kruidige kipspies stonden op het door de keukenbrigade van Landgoed Lauswolt verzorgde menu. 

Het publiek genoot met volle teugen van het optreden. 

‘Ongekend mooi en indrukwekkend om dit op Schiermonnikoog mee te maken,’ aldus Klaas Reinigert, voormalig havenman van het jaar.Als afsluiter kon er worden genoten van een luxe high wine, met bijzondere hapjes. 

Etty van der Veer en Ger van Langen, de uitbaters van dit mooie hotel op het kleinste Waddeneiland, zeiden: ‘We zijn trots en dankbaar dat we dit voor zoveel mensen mogelijk gemaakt hebben.’ 

Om de Noord heeft het zich stevig geworteld op Schiermonnikoog. Mede dankzij de maandelijkse evenementen die er vanuit de stichting plaatsvinden en die telkens goed worden bezocht. In de winterperiode kunnen bezoekers er genieten van kamermuziek, en in de zomer van jazz. Vaste prik zijn de haringparty in juni, het tuinconcert en de dixieland-lunch. Het Thomas Baggerman-trio is steevast present in mei en in september staat er altijd een verrassing op de agenda. Ook het NNO is een graag geziene gast bij Om de Noord. Alle reden om dit orkest uit te nodigen voor deze feestelijke dag die gepresenteerd werd door cabaretier Arno van der Heyden. (AvK

Partners