friesjournaal logo

OUDEMIRDUM – Gaasterland wil laten weten dat je op de vruchtbare grond van de kliffen, de grazige weilanden en rond de meren fantastisch kunt eten. En wil je dat laten weten en ervaren, dan moet je proeven. Dus werd voor het eerst op de Brink van Oudemirdum een culinair festijn gehouden. De muzikale omlijsting kwam van Mr en Mrs Hospes (Freerk Siemen Hospes en Tryntsje Hospes-Rinkema).

De organisatie lag in handen van Vereniging Oudemirdum Bruist. Vijftien restaurants namen deel aan het preuvenement dat de naam ‘Ite op de Brink’ droeg en dat werd ondersteund door Vermaning Horecaservice in Oudehaske.

De zaken boden mooie gerechtjes. 

Er was ook een competitie aan verbonden. De juryleden burgemeester Fred Veenstra van De Fryske Marren, presentator Reitse Spanninga en journalist Albert van Keimpema trok langs alle kramen en gaf een puntenwaardering. Winnaar werd Marten Haga van Zuiver Joure. Met name zijn oestercreatie viel op. De publieksprijs ging naar grandcafé De Nostalgie in Oudemirdum. 

Andere deelnemers waren: het trio bestaand uit profkok en restaurantconceptenbedenker Dennis Klompsma, diens vrouw Sietske en Marcel Hagedoorn, Vis en Meer Woudsend, ’t Ponkje Woudsend, Koperen Kees Sneek, Badmeester Keimpe Balk, Hotel Jans Rijs, Eigen Wies Rijs, Lust Oudemirdum (Hotel Boschlust), Akse’s Catering Lemmer, ijsboerderij De Bûterkamp Oudemirdum en De Zeven Wouden Sloten.

Volgens Reitse Spanninga was het niveau hoog.

‘Voor herhaling vatbaar,’ zei hij.

Partners