friesjournaal logo

De mooie entourage van het boksgala.

LEEUWARDEN – Boksen is een teamsport. Voor een buitenstaander wellicht vreemd met twee tegenstanders in de ring, maar de ingewijden weten beter.

Frisia-voorzitter Siep Jan Riedstra zei er dit over tijdens het vijfde Boksgala in de schitterende entourage van Zalen Schaaf: ‘Het is heel simpel. Je moet leren van elkaar en je wordt alleen maar beter als je goede boksers hebt met wie je kunt sparren. Eén goede bokser kan de rest meetrekken, maar je moet het met z’n allen doen waarbij je de complete begeleiding niet mag vergeten. Vandaar dat ik zeg dat boksen een teamsport is.’

 

Wel, er was teamgeest in de ring op het Boksgala. De boksers van Frisia pepten elkaar op en ze werden uitstekend begeleid door een team van vijf trainers onder leiding van  nestor Piet Roozendaal. Van de 200 leden die de boksvereniging heeft – de club heeft in Bilgaard een eigen school – zijn er tien die in wedstrijdverband uitkomen. Topper is Fashid Bos. Hij maakt deel uit van het Windmill Team, de kweekvijver van de Nederlandse boksbond. Tweemaal per week traint Fashid op Papendal. Helaas kon hij door een blessure niet meedoen op het Boksgala.

Dat Leeuwarden een boksstad is bleek op het gala, waar 600 mensen op af waren gekomen. Het sponsorpodium had een paar keer uitverkocht kunnen zijn, maar meer dan tien tafels kunnen er niet staan. Binnen een uurtje waren de sponsorstoelen verkocht. Men genoot van een mooie strijd en harde klappen. (AvK)

Partners