friesjournaal logo

HEERENVEEN – Veel geld voor kinderen van ouders die het niet breed hebben door sportieve prestaties in Heerenveen. Door fietsen en hardlopen werd in totaal meer dan 7.000 euro opgebracht. Zo’n 200 fietsers die aan de Tour de Fean deelnamen hebben ruim 3.000 euro bijeen gereden voor Stichting Leergeld en Jeugdfonds Sport Friesland. Het geld werd over beide doelen verdeeld. De twee instanties zorgen ervoor dat het voor kinderen in de gemeente Heerenveen financieel mogelijk wordt gemaakt om mee te doen aan belangrijke activiteiten als sport, muziekles en schooluitjes. De organisatie werd verzorgd door de immer actieve en genereuze Lions Heerenveen en Tourclub Heerenveen. Ze willen er een jaarlijkse traditie van maken.

Een van de fietsers was burgemeester Tjeerd van der Zwan. Samen met wethouder Jaap van Veen legde hij 45 km af. De twee waren in goed gezelschap want ze verkeerden in het peloton van de voetbalvrouwen van sc Heerenveen. Na afloop overhandigde Van der Zwan de cheque aan de voorzitters Coby van der Laan(Jeugdfonds Sport Friesland) en Jeroen de Vries (Stichting Leergeld). 

Met de Feanrun ging men nog eens dik over de drie mille heen. Aan dit hardloopevenement dat door Rabobank Heerenveen-ZuidoostFriesland werd gesponsord, namen 750 trimmers deel. De opbrengst bedroeg 4.100 euro en dit bedrag ging naar Jeugdfonds Sport Friesland, dat heel goed werk verricht om kinderen alle (sportieve) kansen te beiden. (AvK)

Partners