friesjournaal logo

Johan van der Elst en Ger Kempers

HEERENVEEN – Wat vroeger bar De Zevende Hemel was is omgetoverd in een speelparadijs. The Battlehouse in Heerenveen biedt alles op het gebied van gamen en vermaak. Individueel of in een groep. Dit is de nieuwe teambuilding, het toppunt van strijd, spelvreugde en competitie, de ontspanning bij uitstek. Personeelsverenigingen, sportclubs, managementteams, vriendengroepen, gezinnen en families, ze ontdekken het allemaal: in The Battlehouse word je een ander mens. 

De mannen achter dit fenomeen zijn Ger Kempers en Johan van der Elst.

Ger nam het bedrijf over van William Kuipers die in het pand aan de Gedempte Molenwijk een lasergame had. Ger, een offshore-man, waagde de gok. Maar hij mist de drive en het flux de bouche om zo’n spektakeltent in zijn eentje te runnen. In Johan van der Elst vond hij iemand die zeer geschikt is voor het bedrijfsleiderschap. De zeer energieke en enthousiasmerende Johan (50) was wel toe aan iets nieuws in zijn leven. Hij gaf zijn mooie baan bij Slump Oil gedeeltelijk op en begon vol energie aan zijn avontuur. 

‘Ik werk al 18 jaar voor Laurens Slump en ik heb een goed salaris en in hem een hele beste baas, maar ik zie me niet nog eens 18 jaar daar zitten.’

Het runnen van The Battlehouse is hem op het lijf geschreven.

Johan: ‘Ik word blij als mensen blij de deur uitgaan. Ik krijg hier energie van.’

Ger: ‘Johan praat niet alleen met de mond, maar ook met zijn armen en benen.’

The Battlehouse is een doorslaand succes. Gasten zijn enthousiast en vertellen het door. 

Johan daarover: ‘Er zijn zoveel mensen die moeite hebben om iets te verzinnen als het om bedrijfsuitjes en personeelsfeestjes gaat. Vergeet niet dat bedrijven het fijn vinden als hun medewerkers een mooie dag of avond beleven. Dat is goed voor de sfeer op de werkvloer. Wel, over onze beleving spreken ze weken later nog. The Battlehouse biedt entertainment waar je een boost van krijgt. Je wil niet weten wat hier gebeurt.’ 

De mannen zijn driftig aan het ondernemen geslagen. Er zijn al vier escaperooms de ene nog uitdagender dan de andere. Vooral de ondeugende escaperoom Dikke David is speciaal. Het spel speelt zich af in een bordeel met aan de Munniksteeg (de Rossebuurt van Heerenveen) een ‘raam’. Maar ook de escaperooms The Old Sailor en de Break-in room De Zolder zijn uitdagend. Het vergt een flinke investering om zo’n room te bouwen want er gaat heel veel techniek schuil achter allerlei attributen en interieurstukken in prachtig gebouwde entourages. In het Challenge Café worden de gasten opgevangen en dat is voor groepen een uitvalsbasis. ’s Avonds wordt The Old Sailor ook benut als bar. Want dat is ook The Battlehouse: een nieuwe vorm van uitgaan.

Aan de overkant van de weg is de vroegere Movieskoop aan het complex toegevoegd. Daar zijn het levende tafelvoetbal (Bungee Soccer), de Shooting Arena (luchtbuks- en kruisboogschieten), de Horror-escaperoom Titiritero, Mission Impossible (een behendigheidsspel) gehuisvest maar ook de oud-Hollandse spellen want die kun je er gewoon ook nog doen.

Vier verdiepingen actie haalt de mensen thuis van de bank, ervaart Johan.

‘In The Battlehouse worden mensen actief, ze krijgen nieuwe energie. Wij voorzien in een behoefte aan meer beleven en bewegen,’ zegt Johan.

Voor de zakelijke markt is The Battlehouse een welkome vernieuwing in het activiteitenaanbod. 

Johan: ‘Het is zo belangrijk om ook buiten kantoortijd met elkaar om te gaan. Velen zien hun collega vaker dan hun partner. En er is vrijwel geen bedrijf zonder personeelsvereniging. Wij kunnen voor iedereen een arrangement op maat samenstellen. Wel moeten we van tijd tot updaten om verse prikkels te creëren en verrassend te blijven.’

Partners