HEERENVEEN – Als tegenhanger van de Friese Vastgoedborrel in Leeuwarden zijn Eddie de Leeuw (Vamos Vastgoed) en Siep-Jan Riedstra (MOM Beheer) in 2018 begonnen met een netwerkborrel voor al hun relaties in het land. Dat doen ze in grand-bistro Hét Postkantoor in Heerenveen. Natuurlijk is er enige overlap in de netwerken en zijn Eddie en Siep-Jan graag geziene gasten op de Friese Vastgoedborrel, maar minder nuttig is het samenzijn in Heerenveen niet.

Er gebeurt zoveel in de levendige vastgoedsector, dat je eigenlijk voortdurend moet bijpraten om alle plannen en ontwikkelingen te volgen en te evalueren.

Hun event draagt de naam MoVa-borrel, een samenvoeging van de beide bedrijfsnamen. Dat ze dit gezamenlijk oppakken ligt in de nauwe zakelijke samenwerking die de mannen hebben. 

De beide vastgoedondernemers/beleggers opereren door het hele land. Met name in het Westen waar ze tal van relaties hebben. Gasten uit andere regio’s geven een extra dimensie aan deze netwerkborrel. Vroeger was zakendoen in vastgoed vooral local business, thans wordt steeds meer over de provinciegrenzen heen gekeken. Wat opvalt bij het te luister leggen van je oor, is dat het momentum in dit metier van groot belang is. Soms wordt dat goed gekozen, maar soms heb je ook gewoon geluk, loop je ergens tegenaan, ontmoet je net de juiste man of vrouw, of krijg je precies op tijd de gouden tip. 

‘Kennis en kennissen vormen in onze wereld factoren van onschatbare waarde. Op onze borrel wordt veel kennis gedeeld en ontmoet je elkaar. Verder kun je hier collega-ondernemers leren kennen,’ aldus Eddie, die aan de A6 in Joure op bedrijvenpark De Woudfennen een nieuw kantoor laat bouwen.

Zijn al die ondernemers op hetzelfde speelveld dan geen concurrenten van elkaar?

Siep-Jan legt uit hoe het zit: ‘Natuurlijk zijn wij elkaars tegenstrevers, maar iedereen weet dat je met samenwerken ver komt. Je moet bovendien een sportieve verliezer zijn in het vastgoed. Als een ander jou aftroeft heeft het geen zin daar negatieve energie in te steken. Je moet verder, met het hoofd omhoog en de borst vooruit. Wij zijn geen mietjes.’ (AvK)

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen