friesjournaal logo

Rond de tafel met presentatrice Marijke Roskam (zij gaf haar politieke werk op om meer bij haar kleintjes te zijn, waarvoor hulde). (Fotografie Simon van der Woude)

LEEUWARDEN - Door te boksen, te strijden, te knokken vochten de deelnemers in het Westcord WTC Hotel 43.000 euro bijeen voor de Stichting Hartekind. Het geld kwam van de tafelverkoop, een beproefd en altijd geslaagd concept. Nodig relaties, vrienden en familie uit, geniet van het diner en van het programma. Doe wat bij de prijs op, organiseer een veiling, laat je sponsoren, en je hebt een prachtig bedrag voor het goede doel. Eindelijk een avond waarop vrijwel iedereen zich aan de dresscode hield (avondkleding).

 

Als je een hart hebt vecht je voor een kind. Zeker voor een kind dat een hartafwijking heeft.

Dagelijks worden er in ons land vier geboren die dat overkomt. Je wil dat ze een normaal en gezond leven leiden. Dikwijls kan dat. Maar er is steun nodig, geld, medische ingrepen en begeleiding. Voor die kinderen werd een prachtig boksgala gehouden. Dat verdient navolging. Eind dit jaar maar weer. Alle deelnemers volgden onder leiding van Frank van Zomeren, geassisteerd door zijn vader Henk, een training bij boksschool Frisia. Een krachttraining kregen ze bij Body Shape. Allen waren medisch gekeurd. Van directeur tot filmmaker, van kroegbaas tot eigenaar van een huidverzorgingskliniek, alle boksers werkten keihard om zo fit mogelijk in de ring te staan op dit white collar boxing event

Partners