friesjournaal logo

SNEEK – Le Petit Bistro is door de lezers van het magazine Leven in Frankrijk gekozen tot Fijnste Franse restaurant Nederland Publieksprijs 2019. In een bomvol Hilton Hotel in Amsterdam reikte de bekende Franse chef Alain Caron de prestigieuze prijs uit aan Jan Gerard van der Wal en zijn souschef Wouter Brandsema. Een mooie opsteker voor het team van het Sneker restaurant.

 

Jan Gerard: ‘Een waardering van jewelste. Alleen gasten en lezers van het blad konden hun stem uitbrengen. Na de bekendmaking werden wij overspoeld met gelukwensen, bloemen en attenties.’

De redactie het blad was zo onder de indruk van de kwaliteit dat men het bedrijf direct op de shortlist plaatste. Met een overmacht aan stemmen sleepte Le Petit Bistro de prijs in de wacht.

Het was toch al een geweldig jaar voor Le Petit Bistro. Het is er aan de Muntstraat 2 een komen en gaan van culinaire recensenten. Ton de Zeeuw van De Telegraaf was lovend over de zaak. Hij was er voor de tweede keer in drie jaar op bezoek. Jacques Hermus van de Hete Soep-rubriek van de Leeuwarder Courant was zo enthousiast over kwaliteit en ambiance dat hij het restaurant bij zijn top drie van 2019 plaatste.  De redactie van En Route was eveneens opgetogen. Le Petit Bistro werd door dit blad tot de negen beste bistro’s van Nederland gerekend.

Verder was er waardering in de restaurantgidsen. Le Petit Bistro staat op de drempel van de top100 in Lekker. In de nieuwste uitgave van GaultMillau werd de zaak als een ontdekking gepresenteerd en kreeg het 13 punten. Le Petit Bistro is al vier jaar in het bezit van de felbegeerde Bib Gourmand van de Michelingids. Dat is een erkenning voor zeer goede kwaliteit tegen een schappelijke prijs van een driegangenmenu. Er zijn in Friesland drie restaurants met deze titel. Behalve Le Petit Bistro zijn dat Bistro Nijeholt (Lauswolt) onder leiding van Arjan Bisschop en WeidumerHout in Weidum waar Machiel de Boer de chef is.

Partners